Prijava

Vaša prijava

Loša subota VG sporta: Košarkaši pali u Sinju, rukometaši u Rijeci


Kad ne ide, onda baš ne ide… U poslijepodnevu u kojem su nogometaši Gorice ostali bez bodova protiv pretposljednje Istre, poraze su doživjeli i košarkaši i rukometaši. Puno manje šokantne, u oba slučaja na gostujućim terenima, ali sve skupa je sasvim dovoljno da ovu sportsku subotu u našem gradu stavimo u ladicu na kojoj piše “zaboraviti što prije”…

Košarkaši Gorice su nakon pobjede protiv Splita u prošlome kolu s puno samopouzdanja otišli na noge sinjskom Alkaru, no sve je otišlo kvragu već nakon prvih deset minuta. Goričani su u tom razdoblju zabili samo osam koševa, primili su ih 25 i napravili veliki korak prema porazu u ovom susretu. U istom smjeru nastavili su i u ostatku utakmice, izgubili su još i dvije od preostale tri četvrtine, pa je konačnih 85-64 i vrlo točna slika svega onoga što se događalo na parketu sinjske dvorane.

U petom ovosezonskom porazu Gorice – uz tri pobjede – najbolji strijelac Sesarove momčadi bio je Ivan Majcunić s 12 koševa, a pratili su ga Marko Baković s 11 i Ivan Vučić s deset. Tako male brojke, uz podatak da je cijela momčad Gorice imala samo devet asistencija u cijeloj utakmici, uz činjenicu da su Marko Petrović i Ljubo Prgomet ostali bez ijednog ubačaja, najbolje objašnjavaju uzroke ovog poraza. Neće biti lako ni u sljedećem kolu, kad Gorice gostuje kod Bosca, koji je u petak s čak 20 razlike pobijedio Cedevitu.

Manje uvjerljiv poraz doživjeli su rukometaši Gorice, koji su izgubili 34-30 u gostima kod riječkog Zameta, no efekt je na kraju identičan – i oni se kući vraćaju praznih ruku. Dobro je Gorica otvorila, čak i vodila 7-5 u 14. minuti, no već do poluvremena Zamet je otišao na tri gola viška. U prvoj polovici nastavka Gorica je još i držala priključak, no 15-ak minuta prije kraja Riječani su otišli na četiri gola viška i bilo je jasno da će se tu nešto teško promijeniti. Vodio je Zamet i sedam razlike, pa je na kraju ovih minus četiri i pristojan rasplet.

Davor Ćavar je svoj dio posla odradio, zabio je deset golova iz 11 pokušaja. Jednako lopti potrošio je i Ivan Laljek, koji je pogađao šest puta, Ivan Žarković dodao je pet golova, Luka Marjanović četiri… Golmani Totić i Lončar skupili su ukupno devet obrana u sudaru sa Zametovom artiljerijom koju je predvodio Filip Glavaš s deset golova. Ostala je tako Gorica na posljednjem mjestu na ljestvici, pobjeda protiv Rudana iz prošloga kola ostala je jedina iz devet utakmica ovogodišnjeg prvenstva.