Prijava

Vaša prijava

Malo nogometno čudo iz Kobilića


Studeni ide kraju a sjeverac nas starije dere do kostiju. Nogometaši amateri miruju ali u klupskim prostorijama Vatrogasca iz Kobilića ipak ima života. Predsjednik Anto Marić “peglao” je dresove, dopredsjednik Kristijan Kirinić Kićo bio je za kompjutorom a igrači Barišić, Čumpek i Ivkić pratili su na televiziji Ligu prvaka. Bio je tu i trener Nino Matković iz Vukovine koji je pozvan na posao u Kobilić prije godinu dana dok je Vatrogasac još životario pri dnu istočne skupine 1. županijske lige (jedanaesti). U novoj sezoni 2018/2019., nakon jesenskog dijela prvenstva, Vatrogasac je najugodnije iznenađenje prvenstva i zimuje na trećoj poziciji u redoslijedu. Malo je nogometno čudo kako je gubitnički mentalitet Matkovićeva momčad pretvorila u pobjednički i zaostaje samo dva boda iza favoriziranog Turopoljca i šest lidera prvenstva Naftaša iz Ivanić Grada. Statistika je impresivna, osam pobjeda, šest remija i samo jedan poraz, koliko ima i vodeći Naftaš, uz gol razliku 35:20. Ostali klubovi imaju tri i više izgubljenih utakmice. Strateg Matković je vrlo zadovoljan učinkom momčadi iz malog mjesta u predgrađu Velike Gorice.

Foto: Mato Paviša

– Uspjeli smo napraviti ogroman pomak u odnosu na sezonu ranije. Uspostavljena je međusobna pozitivna kemija igrača, Uprave, struke i navijačke skupine Browing (malo koji klub tog ranga ima takve navijače) a rezultati to potvrđuju. Najprije moram naglasiti da su dečki marljivo trenirali a malokad nas je bilo manje od 16 do 18 pod svijetlima reflektora. Ipak, mogli smo i bolje da nije bilo kikseva tamo gdje smo se najmanje nadali. U Oborovom smo izgubili 1:2 a kod Zvekovca odigrali samo 3:3. Vrijedne pobjede imamo vani nad Turopoljcem (2:1), Jelačićem (2:0) i Lonjom (2:1), dok smo remizirali kontra Naftaša (0:0) i jake Dubrave (2:2). Čestitke zaslužuju svi igrači koji su igrali a to su: Caput, J. Marić, Matanović, Muhić, Čavar, Šošić, Kontić, Novak, Barišić, Ivkić, Krasnić, Sambol, Šimek, Mišković, Grilec, Čumpek, Vodelšek, Vuković, Andrišević, Krstanović, Kadoić, Fabečić, Sudar, Vlahović, Mirenić, Sejfović i Habijanec. Strijelci su bili Krasnić (7), Barišić (5), Matanović (5), Sambol (4), Novak (3), Fabečić (2), Ivkić (2), Kadoić (2), Muhić (2), Čavar, Mirenić i Sejfović. Moram pohvaliti suđenje kroz čitavu jesensku polusezonu. Zahvaljujem se i svim članovima Uprave na velikom požrtvovanju i nesebičnom radu, posebno predsjedniku Anto Mariću i zamjeniku Kristijanu Kiriniću koji se ne libe ni poslova domara i oružara – skračena je verzija onoga što je ispričao trener Matković.

Foto: Mato Paviša

Nadovezao se predsjednik Marić.

– Nije lako voditi županijskog ligaša sa 70 tisuća kuna godišnje koliko dobijemo od Zajednice sportskih udruga grada Velike Gorive. Još barem toliko moramo namaknuti za kakvu takvu egzistenciju a nemamo sredstva za platiti stalnog domara. Igrači su čisti amateri, možemo ih tek počastiti s roštiljem ili kotlovinom nakon utakmice uz pokoju pivicu. Ambicija nam ipak ne nedostaje. Cilj nam je zadržati sadašnju poziciju i time se možda nakon najavljene reorganizacije plasirati u peti rang našeg nogometa – ambiciozan je predsjednik Marić.

Foto: Mato Paviša

Dopredsjednik Kirinić sjetio se omladinskog pogona. – Kobilić je vrlo malo mjesto ali ipak idemo na osnivanje limača. Akciju su pokrenuli igrač senior i trener starijih pionira Jurica Čumpek i Tomislav Dobrenić. Selekciju juniora jesenas je vodio Juro Gavran ali on vjerojatno seli iz Hrvatske (katastrofalan trend) –

Trener Matković naglasio je još jednu činjenicu.

– Ljetos su nam pristupili vratari Josip Marić koji ima školu Hrvatskog dragovoljca i Matija Caput iz Lonje (zaposlio se u Velikoj Gorici). Uz povratnika Ivana Matanovića bili su naša velika snaga i sigurnost. Ove zime iz kluba nitko ne odlazi a cilj nam je dovesti još dva do tri pojačanja – Matkovićeva je želja.

Razgovoru su nazočili i ponajbolji igrači Jurica Čumpek, Krešimir Barišić i Antonio Ivkić. Naglasili su da spomenemo suigrača im Marka Novaka golgetera povratnika nakon ozljede a i veliku podršku momčadi gospođe Božene Matković (trenerova supruga) koja obično ponekom slasticom nagradi najboljeg igrača utakmice. Zaslužili su dečki, kao i gospođa Božena koju je minulog vikenda 23., 24. i 25. studenog suprug Nino odveo na odmor u Opatiju. Dok traju prvenstvo i treninzi, za takvo što nema vremena. “Ima se, ima u Vatrogascu!”-nabacili su mangupski na kraju prisutni igrači svojem treneru, u prošlosti plemenitom veznjaku kakvih danas ima malo.