Prijava

Vaša prijava

Tri natječaja, tri kandidata: ‘Da su barem uzeli manekena…’


Članovi Živog zida održali su press konferenciju nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća. Tema je bio izbor ravnateljica javnih ustanova. Naime, na 10. sjednici Gradskog vijeća tri javne ustanove dobile su ravnateljice. Na mjesto ravnateljice Dječjeg vrtića Velika Gorica izabrana je Irena Kozmić, Sanada Puljiz Vidović za ravnateljicu Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, a na mjesto ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Anita Pišković. Živom zidu sporan je postupak izbora u kojem nije bilo protukandidata imenovanima.

– Imenovane su tri ravnateljice javnih ustanova, a na svaki natječaj prijavila se samo po jedna kandidatkinja. Mislite li da u velikoj Gorici postoji samo jedna osoba koja bi htjela biti ravnatelj dječjeg vrtića ili Pučkog otvorenog učilišta. Nepojmljivo je da se na takav natječaj javi samo jedna osoba. Nema niti minimuma onoga što bi trebalo biti pravedno natjecanje na tržištu rada. Trebali su omogućiti da se natječu bar dva kandidata pa makar drugi bio i maneken, kako bi to sve skupa imalo nekakvog smisla. Ljudi se ne žele javljati na natječaje, jer znaju da nemaju šanse – istaknuo je Tomislav Jakovljević iz Živog zida i član Odbor za predstavke i pritužbe građana Gradskog vijeća Grada velike Gorice.

Vijećnik Živog zida u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice Zvonimir Stjepić upozorio je kako je to obrazac koji se u Velikoj Gorici često ponavlja.

– Mi u Gorici na vlasti imamo HDZ i ako niste član stranke ili ne podržavate tu politiku, vi nemate šanse proći na bilo kojem natječaju. Oni će učiniti sve kako ne bi ispunili uvjete natječaja. Ne bih se čudio da se natječaji prilagođavaju kandidatima, za koje se unaprijed zna da će biti kandidirani za pojedino radno mjesto. Svi znamo da su ovi natječaji fiktivni, koliko god sve to bilo po zakonu. Kad se na natječaj javi jedan kandidat, a zna se da je povezan s vladajućom strukturom, možemo biti poprilično sigurni da je taj natječaj namješten – rekao je Stjepić.