Prijava

Vaša prijava

On otvara Prosinac: Tko je Mate Grgat, čovjek s glasom koji ‘ubija’…


Kad ideš na koncert pjevača kojem su uzori istovremeno i Luciano Pavarotti, i Elvis Presley, i Vinko Coce, možeš pretpostaviti da te očekuje poseban glazbeni događaj. A baš ta tri imena, uz koja ide još i Lucio Dalla, kao svoje idole navodi Mate Grgat. Upravo je on dobio čast koncertom otvoriti Prosinac u Gorici, na tek postavljenoj bini iza Muzeja Turopolja, u nedjelju od 19 sati.

Mate će seriju koncerata u adventsko vrijeme otvoriti svojim impresivnim tenorom, koji će u srce Turopolja donijeti okus mora i soli, jer velik dio njegova repertoara otpada na klapske pjesme. Njegova biografija kaže da je s pjevanjem počeo u župnom zboru u rodnom Sinju, a već sa 16 godina počeo je pjevati u klapi. Radio je u to vrijeme s velikanima klapskog pjevanja, Mojmirom Čačijom i Ljubom Stipišićem Delmatom, kasnije upisao i glazbenu školu Vatroslav Lisinki, počeo raditi u kazalištu Komedija… A sad se bacio i u zabavne vode, ne odstupajući previše od svoga stila. To zvuči ovako…

Matu Grgata suradnici u šali zovu i Grgarotti, s jasnom aluzijom na velikom Pavarottija, kojem pomalo nalikuje čak i konstitucijom. U svakom slučaju, u nedjelju navečer čeka nas poseban glazbeni događaj, koncert kojeg se isplati poslušati bez obzira na glazbene afinitete.