Prijava

Vaša prijava

Poraz Kurilovca za kraj jeseni: ‘Moramo početi i zabijati golove…’


Hladnoća se probijala do kostiju, kape i rukavice ovog su poslijepodneva na Udarniku bili obavezna dodatna oprema, ali nogometaši Kurilovca morali su još ovo odraditi. U posljednjem kolu jeseni u goste je stigao opasan protivnik, Dubrava Tim Kabel, s Igorom Cvitanovićem na klupi, druga momčad treće lige… Teren krajnje nepovoljan za igru, i on je izgubio bitku s kombinacijom hladnoće i tisuća i tisuća čepova koji po njemu gaze cijele jeseni, teško je bilo u tim uvjetima igrati impresivan nogomet, a u svemu tome bolje su se snašli gosti. Na kraju 0-2 u susretu u kojem su nogometaši Kurilovca igrali, promašivali naprijed i griješili otraga , a gosti su to koristili. I zabijali. “Krvnik” se zove Luka Nakić, dečko je ušao s klupe, zabio prvo u 55., pa još i u 93. minuti…

– S obzirom na uvjete, definitivno mogu biti zadovoljan onime što su dečki prikazali, ali naravno da zadovoljstvo ne može biti potpuno kad izgubiš utakmicu. Pogotovo na domaćem terenu. Šteta, jer bili smo bolja momčad tijekom cijele utakmice, hrpu šansu nismo realizirali, a Dubrava je iz naše dvije ogromne pogreške, beka i golmana, zabila ta dva gola. Ne znam jesu li osim toga uopće imali ozbiljnu šansu… Međutim, oni su realizirali čak i polušanse, mi svoje šanse nismo i kad se podvuče crta, ovo je apsolutno zaslužena pobjeda Dubrave – analizirao je trener Kurilovca Perica Vidak.

Na zimsku stanku Kurilovec će otići kao osma momčad treće lige zapad.

– Nekako smo u početku sezone, s obzirom na mladost momčadi, željeli samo izbjeći borbu za ostanak. Sad, nakon što smo odradili prvu polovicu sezone, mislim da nam je definitivno mjesto među prvih šest – vjeruje trener Vidak, koji je došao iz HNK Gorice na početku sezone kako bi kroz Kurilovec razvijao mlade igrače, možda stvarao i igrače za prvu ligu, za prvu momčad Gorice…

– Bilo je tu oscilacija, no mene brine što radimo previše individualnih pogrešaka. Neki kažu da je uzrok tome mladost igrača, ali to nas je koštalo puno bodova. Uostalom, to se dogodilo i protiv Dubrave – kazao je Vidak i nastavio:

– Kad se pogleda tablica, vidi se da mi imamo najmanje poraza u ligi, odmah smo iza vodećeg Vinogradara, čime možemo biti zadovoljni, ali imali smo previše utakmica s neriješenim rezultatom. Vjerujem da ima razloga zašto te utakmice nisu otišle na našu stranu. Vidjelo se i u ovom zadnjoj utakmici da imamo velik problem s realizacijom, a tako je cijele ove polusezone. To su definitivno stvari koje moramo razvijati, raditi na njima.

Perica Vidak s Kurilovcem ima najmanje poraza u ligi nakon vodećeg Vinogradara. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Unatoč svemu, iza ovih mladih igrača je vrijedna polusezona, 17 utakmica kroz koje se moglo dosta toga naučiti.

– Što se tiče razvoja mladih igrača, treća liga je dobra za to. Većinu utakmica igrali smo s osam mladih igrača, a teško je igrati ovakvu ligu sa svim mladim igračima. Nije to nimalo jednostavno, jer liga je dosta zahtjevna, izraženo natjecateljska. Nažalost, malo momčadi razvija igru, želi igrati nogomet, ali to diktiraju i uvjeti, koji u trećoj ligi ipak nisu na previsokom nivou – istaknuo je Vidak pa zaključio:

– Generalno, za mene kao razvojnog trenera ovo je jako dobra priča, a kad podvučemo crtu, shvatit ćemo da smo puno toga spoznali o ovim igračima, vidjeli koji su njihovi dometi. Za neke mislimo da mogu puno više, ali dosta igrača u ovome svemu je pronašlo sebe. Mnogima je nova uloga nositelja igre, to dosad uglavnom nisu bili, a u tome se netko snalazi bolje, netko lošije. U svakom slučaju, s iskustvom ove polusezone sigurno ćemo u nastavku biti pametniji i bolji.