Prijava

Vaša prijava

Motivacija na ogradi stadiona: ‘Glavu gore, Goričani, nema predaje!’


Nedjeljno jutro osvanulo je u malo toplijem izdanju nego proteklih dana, ugođaj je odmah ljepši, kape i rukavice zamijenile su sunčane naočale, a i u nogometnom dijelu Velike Gorice događale su se “sunčane” stvari. Što je jako dobra vijest u danu u kojem HNK Goricu čeka najveći mogući izazov – gostovanje kod Dinama na Maksimiru. Tim povodom pojavio se i detalj koji baca prekrasnu sliku na sve ono što se događa ove nogometne jeseni…

Na ogradi stadiona klupske djelatnike u nedjelju ujutro dočekao je transparent kojeg je postavio netko od navijača. Ima ih sve više, sve češće ljudi shvaćaju da emocijama ne možeš upravljati, da je nekako logičnije da ti srce kuca za klub iz svoga grada, za dečke koje svakodnevno srećeš po goričkim ulicama, nego za klubove koje si tolike godine, u vrijeme dok je gorički nogomet bio na nižim granama, smatrao svojima.

“Glavu gore Goričani, nema predaje. Srcem svojim za Goricu sada igrajte. Gorica Good Boysa!”, ispisano je na transparentu koji bi trebao biti dodatna motivacija Goričanima uoči današnje (15 sati) utakmice na Maksimiru.

Taj je prizor oduševio predsjednika kluba Nenada Črnka, koji se odmah i oglasio na svom profilu na Facebooku:

“Tek kad te ujutro na ulazu na stadion dočeka ovakva slika postaneš svjestan ogromnog pozitivnog naboja koji je stvoren u ovoj nogometnoj sezoni. U sportu uvijek postoje usponi i padovi, a oni uzrukuju i pozitivne i negativne poruke onih koji se sa klubom identificiraju. I baš ta identifikacija je najvažniji korak, koji je najteže napraviti, a za koji je potreban dugotrajan proces. I zato je srce puno u ovakvim spoznajama. Hvala svima još jednom, bit će i lijepih i tužnih trenutaka, jer to je sport, gdje uvijek netko pobijedi na kraju, ali vjerujte, mi ćemo baš u svakoj utakmici dati sebe da budemo još bolji.”

Nakon svega, ostaje još samo pokušati napraviti čudo. I uzeti bod/ove u Maksimiru. Sretno, Gorica…