Prijava

Vaša prijava

Ne ide i gotovo: Rukometaši Gorice opet bez bodova, ovaj put i bez šanse


Deset utakmica, jedna pobjeda, jedan remi i osam poraza. Tako izgleda učinak rukometaša Gorice ove jeseni, što je učinak koji je našeg prvoligaša čvrsto prikovao za dno tablice. Osmi poraz stigao je u Poreču, na gostovanju kod druge momčad Premijer lige, pri čemu je Gorica praktički od prve minute bila osuđena na poraz. Točnije, na ono što se u sportskom žargonu zove poraz bez ispaljenog metka… Konkreto, završilo je 32-23.

– Idemo u Poreč, kod jako dobrog protivnika, ali često smo znali baš kod njih odigrati sjajne utakmice, kao da nam Poreč leži – riječi su kojima se trener Gorice Hrvoje Pekera hrabrio uoči polaska za Istru.

Nažalost, od toga ovoga puta nije bilo ništa. Već do poluvremena Poreč je stvorio veliku, nedostižnu prednost (15-8) i već nakon tih prvih 30 minuta bilo je prilično izvjesno kako će ova priča završiti. Upućeniji u kvalitete porečke momčadi tvrde kako domaći rukometaši čak nisu ni bili na svojoj najvišoj razini, kako su odigrali samo onoliko koliko je potrebno za sigurnu pobjedu… A tako nekako to i izgleda na kraju.

Luka Marjanović pokušavao je vući Goricu, došao je do devet golova, ali nitko mu se ovoga puta nije priključio. Laljek i Goršeta su zabili po tri, golman Lončar obranio jedan sedmerac i još četiri lopte iz igre… Sve skupa, puno premalo za neki ozbiljniji rezultat. Rađaković je pogađao devet puta za Poreč, od čega je osam golova zabio iz sedmerca, po šest su dodali Thoss i Filipović, što znači da samo njih trojica zabila dva gola manje nego cijela Gorica.

Sad više nema dvojbe, gorički rukometaši su u velikim problemima, o čemu najbolje govori tablica. Posljednji su, sa samo tri boda iz deset kola, duplo manje nego prvi sljedeći rivali, Varaždin i Rudar. Prema svemu sudeći, do kraja sezone vodit će mukotrpnu borbu za ostanak, što je činjenica koja će vjerojatno zahtjevati i neke promjene u kadru, barem koliko je to moguće u financijski strogo zadanim okvirima. Trener ni na sekundu ne bi trebao biti sporan, jer Hrvoje Pekera više je puta dokazao da je pravi čovjek za ovaj posao, ali teško je boriti se s konkurencijom ako nemaš kvalitete. A ova Gorica, kako kaže tablica, toga očito nema dovoljno.