Prijava

Vaša prijava

Traži ženu na ‘robnjaku’: Zaposlen, ne pijem, imam kuću, dvorište, vrt…


Zastajali su Goričani danas pokraj plavog zida s bočne strane Robne kuće, jer i iz daleka se vidi žuti papir s ispisanim tekstom. Prilazili su mnogi, krenuli čitati o čemu je riječ, što to tu piše, pa već koji trenutak kasnije nastavljali svojim putem. Morali smo, naravno, i mi prići. I pročitati. Tekst je napisan rukom, a sadržaj je točno ovakav:

“Slobodan muškarac, 47.god. Zaposlen. Nepijem. Imam kuču s dvorištem. Vrt. itd. Tražim ozbiljnu-iskrenu žensku srodnu dušu od 30. do 50. god. Radi ozbiljne veze i mog. braka! 098-9749-478”

Dakle, on traži ženu. Je, vrijeme je interneta, sve je dostupno, čak i taj Tinder navodno dobro funkcionira, ali ponekad je očito najlakše biti “old school”. I uzeti olovku papir, faktografski navesti što nudiš, podvući bitno i čekati. Nismo se odlučili okrenuti broj, pitati kako napreduje potraga, čisto da se čovjek ne bi ponadao da je nepoznati broj u vlasništvu neke od zainteresiranih dama…

Na kraju, kako god okreneš, ima nešto romantično u ovoj priči sa žutim papirom i plavim zidom. Anonimni lovac na sreću na trenutak nas je vratio u neka ljepša vremena, kad je kontakt među ljudima bio neposredniji, tako da mu možemo samo zaželjeti sreću. Tako da… Ako se neka od vas prepoznaje u ovom opisu, a još i sanja o vrtu i dvorištu, upišite broj u mobitel, stisnite onu zelenu slušalicu i izazovite sreću. Javit će se, to je jedino sigurno, čovjek koji zna što želi.


Međunarodni projekt za učenike drugih razreda naše škole!

Dođite na dan otvorenih vrata u ponedjeljak 29. travnja