Prijava

Vaša prijava

Opet će pješačiti 6,5 kilometara: Propao prijevoz za Lijeve Štefanke?!


Sve je već bilo dogovoreno, mještani Lijevih Štefanki izvršili su pritisak na Zagrebačku županiju i nakon sastanka se izborili za kakvo-takvo rješenje. Spornih 6,5 kilometara, koliko su od 1. listopada i ZET-ove obustave linije morali hodati do najbliže stanice u Žužić Brdu, opet će postati problem. I svakodnevna realnost.

Rješenje iz Županije govorilo je o minibusevima koji bi vozili mještane do stanice, uz mogućnost da u perspektivi to bude i kombi, ukoliko ne bi bilo dovoljno putnika, a sve je trebalo krenuti 3. prosinca. Nažalost, nije krenulo. Mještani tvrde kako je dogovor stopirao načelnik općine, koji pak odgovara kako takvu odluku Županija nije ni mogla donijeti.

– Za uvođenje autobusne linije nadležna je Općina. Na Općinskom vijeću 18. prosinca glasovat ćemo o raspisivanju javnog natječaja – kaže načelnik Božidar Škrinjarić.

U prijevodu, rješenje ovog problema odgađa se do daljnjeg. Sad će se, eto, provoditi natječaj, birati najbolju ponudu, dogovarati i pregovarati, a to mještanima najmanje odgovara. Njihovi predstavnici sad ističu kako im nije jasno zašto je došlo do poništenja odluke koja bi bila dobra za sve, ali načelnik se drži procedure, dodavši kako su se stanovnici trebali konzultirati s Općinom prije odlaska na sastanak u Zagrebačku županiju.

– Na istoj smo strani, i ja želim da se ta linija vrati, no moramo se držati procedure – ističe načelnik Škrinjarić.

Kako god bilo, priča koja već tjednima puni novinske stupce dobila je svoj nastavak. Bilo bi možda bolje da dobila svoj rasplet, ali na to ćemo očito morati još malo pričekati. Koliko će to utjecati na kvalitetu života stanovnika Lijevih Štefanki, najbolje znaju oni sami…


Traju Dani osoba s invaliditetom