Prijava

Vaša prijava

Stvarno svečano otvorenje vrtića: ‘Svako goričko dijete ima svoje mjesto’


Rezanje vrpce, pozdravni govor, hrvatska himna u izvedbi komornog zbora Umjetničke škole Franjo Lučić, minuta šutnje, red govora, pa nastup mladoga gitarista, pa još malo govora, pa nastup folkloraša… Možda na prvi ne zvuči tako, ali riječ je o otvorenju dječjeg vrtića. Konkretno, Dječjeg vrtića Didi, koji se smjestio u podnožju hotela Time, na Kolodvorskoj.

– Imali smo veliku podršku velikogoričkih gradskih vlasti, puno su nam pomogli u realizaciji ovog projekta, a nama je zadovoljstvo što možemo biti dio zajednice u Velikoj Gorici. U posljednjih 15 godina radili smo u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji, a ovaj vrtić za nas znači novi rast. Cijela investicija bila je vrijedna oko tri milijuna kuna, a riječ je o javno-privatnom partnerstvu s Gradom – rekla je osnivačica vrtića Didi Karmen Pavlic.

Vrtići Didi s radom su krenuli 2003. godine, sa 16 djece, a danas u svojim vrtićima imaju više od 400 djece. Svojim kapacitetima, impresivno uređenim prostorom, vrtić Didi još dodatno će proširiti ponudu u gradu. Riječ je o privatnom vrtiću, u kojem će biti pet odvojenih skupina djece,  no roditelje će stajati jednako kao i gradski vrtići.

– Možemo se pohvaliti da iz proračuna izdvajamo 39,7 posto sredstava za odgoj i obrazovanje, a hrvatski prosjek je 10,3 posto. Uvjerljivo smo prvi u toj kategoriji u Hrvatskoj, ali nikad na to ne gledamo kao na trošak u proračunu, nego kao na ulaganje. Kad smo preuzeli grad, prije desetak godina, zarekli smo se da sva djeca moraju moći biti upisana u vrtić. To smo i postigli, a ovaj prekrasni vrtić još će pridonijeti poboljšanju cjelokupne slike – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Još je i velečasni Dragutin Kujavec blagoslovio objekt, a onda je svečano otvorenje došlo svome kraju. Na redu je ono puno bitnije, da djeca počnu koristiti ovaj lijep, novi prostor.


Okitili smo božićnu jelku