Prijava

Vaša prijava

On je Turopoljak i gotovo: Poslušajte kako sjajni Zwolinski priča hrvatski


Rujan se bližio kraju, u tijeku je bio njegov 22. dan, kad je Lukasz Zwolinski izvukao jedan potez iz svoje škrinjice majstorija. Krenula je polukontra, povukao je Lovrić, dao za Zwolinskog, koji je s desne strane ušao u šesnaesterac, prebacio se na lijevu nogu i fantastično pogodio suprotne rašlje. Braniči Osijeka, pokazale su kasnije analize, sve su napravili točno kako treba, ali nije pomoglo. Tim strašnim golom Gorica je došla do velike pobjede u Gradskom vrtu…

– Je, taj gol u Osijeku bio je prekrasan, ali on sad već pripada povijesti. U nedjelju imamo šansu stvarati novu povijest, pokazati da pobjeda u Osijeku nije bila stvar sreće – kazao je Lukasz u očekivanju dolaska Osječana u Veliku Goricu, u nedjelju od 17.30 sati.

Dinamo se dvaput provukao s pobjedama 1-0, Rijeka je pala u Velikoj Gorici, Hajduk na Poljudu, a Osijek u Osijeku. U posljednjoj domaćoj utakmici u ovoj godini bilo bi sjajno ponoviti taj uspjeh iz Gradskog vrta, preskočiti Osijek i zasjesti na četvrto mjesto. Pogotovo s obzirom na dva vezana poraza u posljednje dvije utakmice…

– Kao što nam je i trener rekao, moramo težiti onome kako smo igrali protiv Dinama u drugom poluvremenu. U Maksimiru smo pokazali da znamo stvarati šanse, mogli smo čak i dobiti utakmicu, ali nedostajalo je malo sreće. To nam je pokazalo da možemo pobijediti svakog protivnika u ovoj ligi – kazao je Zwole i dodao:

– Moramo biti koncentrirani kao protiv Dinama, a budemo li igrali kao momčad, nema razloga za zabrinutost!

S obzirom na rezultate, puno se govori o Europi, o napadu na visoke pozicije, ali igrači se time ne zamaraju.

– Na početku sezone sam rekao, a toga se i dalje držim, da ne smijemo razmišljati o Europi, drugom, trećem ili četvrtom mjestu… Novi smo u ligi, svaki pozitivan rezultat za nas je samo bonus, tako da moramo ići korak po korak i stalno biti čvrsto na zemlji – istaknuo je Zwolinski.

Osim što sjajno igra, naš Poljak se sjajno i snašao u Velikoj Gorici. Za razliku od mnogih drugih, čvrsto je odlučio da će naučiti i hrvatski jezik.

– Mislim da na taj način pokazujem poštovanje prema državi u koju sam došao, prema ljudima koji su me ovako lijepo primili. Nisam tip koji će igrati PlayStation, radije ću nešto korisno naučiti, tako da zaručnica i ja dvaput tjedno idemo na satove hrvatskog s privatnom profesoricom – rekao je Zwolinski.

Kad je već spomenuo, naravno da je slijedio pokušaj da najavi utakmicu na hrvatskom.

– Uh, to je teže nego zabiti gol Osijeku – sa smiješkom je rekao nakon što je odradio i taj zadatak.

Kako je to ispalo, ali i što na hrvatskom najčešće čuje od trenera Jakirovića, poslušajte sami…

 


Modelarska liga Zagrebačke županije