Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Kako god završila jesen, već dosad smo napravili velik posao


Utakmica je bila puna ritma, s puno kvalitete unatoč malo težem terenu. Energetski smo izgledali puno bolje nego s Hajdukom, ali i Gorica nas je natjerala na to. Nije lako vratiti se kad gubiš 1-0, no opet smo pokazali karakter, a nakon prvih 20 minuta smo i radili sve ono što je trebalo, analizirao je trener Osijeka Zoran Zekić pobjedu u gostima kod Gorice (2-1).

Da je uspjela doći do tri boda, Gorica bi preskočila Osijek. Ovako su gosti otišli na treće mjesto, odvojili se na pet bodova ispred naše momčadi i napravili velik posao. Izuzetno važna pobjeda za Osječane…

– Uh, kako nije važna… Gubiš 1-0, razmišljaš da si peti na tablici i mislim si kako ću to ikome objasniti… S ovakvim protivnikom, na ovakvom terenu, ovo su dvostruki bodovi. No čeka nas još jedna utakmica, pa na zasluženi odmor – istaknuo je Zekić, koji je bodove protiv Gorice tražio preko bokova, gdje je Osijek radio velike probleme domaćem sastavu.

– Kad momčad koja je defenzivno odgovorna kao Gorica stane s desetoricom igrača otraga, nema drugog načina nego pokušati preko bokova. Nisam ja tu ništa posebno pametno ni novo izmislio, takva su pravila nogometne igre – priznao je Zekić pa se vratio na početak utakmice:

– Imali smo prevelik raspon između obrane i napada, Gorica je tu bila puno agresivnija, uzimala te ‘druge lopte’ i zapravo smo sami sebi radili pritisak. Stvarno smo dosta loše ušli u utakmici, hvala Bogu što nismo kažnjeni do kraja, ali sad se vidi da se Gorica u toj fazi i malo ispuhala, pa kasnije nije imala snage odgovoriti na našu igru.

Goricu je “uništio” desni bek Osijeka Alen Grgić. Prve igre Goričana, Iyayija Atiemwena, praktički se nije vidjelo na njegovoj strani, a još je stigao i zabiti lijep gol za pobjedu.

– Cijelo vrijeme govorim da on mora imati puno više samopouzdanja. Ne znam zašto ga nema nakon više od 200 utakmica pod mojih vodstvom, jer ima sve predispozicije da bude naš najbolji igrač. Ovaj put bio je odličan, zaustavio je Atiemwena, zabio i taj lijep gol, a nadam se da će tako nastaviti, da će na proljeće biti još pametniji, ljepši i bolji – zaključio je Zekić.

Nakon njega pred mikrofone je sjeo Sergej Jakirović, koji je pomalo neobično započeo svoje obraćanje…

– Volio bih znati što je rekao moj prijatelj Zekić. Sve što je on rekao, ja se slažem. Ozbiljno to kažem.

I prije nego što je upućen u Zekićeve riječi, Jakir je nastavio:

– Mislim da je bila dobra utakmica, baš sam s njim to komentirao, puno dinamike, tempa, duela, čvrstine… Žao mi je zato što su dečki dali stvarno sve od sebe, žao mi je što nismo uspjeli izdržati u prvom poluvremenu, jer bilo je evidentno da je Osijek nakon 20-ak minuta ubrzao igru, da su nam prolazili kroz sredinu…

Rasplet jeseni ne ide u idealnom smjeru, bio je ovo treći uzastopni poraz Gorice, dojam je nekako da i nije loše što je do kraja polusezone ostalo još samo gostovanje kod Lokomotive.

– Bez obzira na to kako će završiti zadnja utakmica polusezone, čestitao bih svojim momcima na svemu što su napravili dosad. Napravili smo jako velik posao i smatram da ćemo uz dobro odrađenu dopunsku selekciju sigurno moći ostati na ovom nivou – kazao je Jakirović.