Prijava

Vaša prijava

Odbojkašice Gorice u trileru došle do pobjede nad Ivanićem u Čiču


U nedjelju 9. prosinca 2018. od 12 sati u dvorano osnovne škole u Novom čiču pred oko 40 gledatelja odigrana je prvenstvena odbojkaška utakmica za žene u konkurenciji treće nacionalne Lige između HOK Gorice i OK Ivanić iz Ivanić Grada. Viđen je vrlo dobar i do krajnih granica neizvjestan dvoboj mladih ekipa koje bi po godinama obostrano mogle igrati i za mlađe dobne kategorije. O pobjedniku je odlučivala jedna ili dvije dobro ili loše odigrane lopte, a fortuna je ovaj put bila na strani djevojaka iz Velike Gorice.

Prvi set domaće su bile bolje i sigurno dobile za vodstvo u setovima od 1:0. Drugi set bio je neizvjestan iako su cure iz Ivanića na početku vodile 10:1, pa 14:10, 19:15. Goričanke su uspjele izjednačiti na 20:20 ali su onda tri puta loše servirale i završilo je 23:25. Triler se igrao u trečem setu. Imale su gošće vodstvo 24:20 da bi domaće izjednačile. Bilo je još i 25:25 ali su onda dva poena zaredom dobile gošće i povele 2:1 u setovima. Četvrti set Gorica je sigurno vodila pa je bilo i čak 22:12. Kada je Ivanič smanjio na 22:17 trener Jurica Antić pozvao je vrijeme za dogovor i smirio svoje igračice pa je set završio 25:20.

Peti odlučujući set bio je samo za one s jakim živcima. Kod rezultata 8:8 (peti set se igra do 15) za gošće je servirala njiva ponajbolja igračica Tena Abramović i rezultat je otišao na 8:11 a ubrzo i 9:12. Goričanke se u teškoj situaciji nisu predavale i velikom zaslugom ponajbolje igračice Mie Zoroje Odrčić uspjele preokrenuti na 14:13 i imale meč-loptu. Gošće su izjednačile, a onda, na vrhuncu neizvjesnosti, dva poena su otišla na stranu HOK Gorice i veliko pobjedničko slavlje je moglo započeti.

HOK Gorica

OK Ivanić

HOK GORICA-OK IVANIĆ 3:2

NOVO ČIČE Dvorana OŠ u Novim Čiču. Gledatelja 40.

HOK GORICA: Ema Đurak, Ivona Tuzla, Katja Cvitanović, Marta Kitarović, Lea Kordić, Lena Hudan, Mia Zoroja Odrčić, Lucija Smojić, Marija Škara, Marija Grujo. TRENER: Jurica Antić

OK IVANIĆ: Valentina Pavković, Lena Batinić, Tena Abramović, Korina Žučko, Stella Škrinjar, Margita Češković, Leonarda Mužina, Lorena Jerković, Sanja Levak Mažić, Tonija Češković, Paula Rajčević, Mia Cerovečki. TRENERICA: Sanja Levak Mažić