Prijava

Vaša prijava

Živahno u prosincu: Mažoretkinje, dvije izložbe i jedna autorska večer…


Prosinac je u Gorici, događanja se redaju kao na traci, a u tom ritmu odvijat će se život grada i ove srijede, dan prije nego što ćemo obilježiti Dan grada.

Tako će u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta u 18 sati biti otvorena izložba učenika OŠ Nikole Hribara pod nazivom “Sveta Lucija u Turopolju”. Gorički školarci time će obilježiti dan koji je povezao svetkovinu zaštitnice Velike Gorice, koja je još od prijelaza sa 16. na 17. stoljeće ujedno i ključni datum u životu našega grada. Učenička izložba bit će otvorena sve do 19. prosinca, dakle punih tjedan dana.

Međutim, nije to i jedina izložba koja se otvara ove srijede. U Muzeju Turopolja, također od 18 sati, bit će otvorena i izložba koja nosi naziv “Velika Gorica i Veliki rat”. Povod je stota obljetnica završetka Prvog svjetskog rata, a uža tematika je odnos turopoljskoga kraja s ovim velikim svjetskim sukobom. Autor izložbe je Josip Popovčić, koji je pojasnio kako se na samom području Turopolja nisu vodile ratne operacije, no postoje brojna svjedočanstva o poginulim vojnicima s našeg područja, o obiteljima koje su ostale bez oca, o životu u ovom kraju u to doba…

Osim izložbi, bit će i glazbenog te plesnog sadržaja. Na pozornici iza Muzeja Turopolja u 19.15 sati nastupit će Turopoljske mažoretkinje i VG mažoretkinje, predstavit će što su sve djevojke radile ove godine, dok će u Dvorani Galženica u 19.30 sati početi autorska večer Tomislava Galekovića s naslovom “Zato ja tjeram snove po cesti”. Ulaznice će se prodavati po deset kuna.