Prijava

Vaša prijava

VIDEO ‘Bravo, Gorica, ovdje je prosječna plaća veća od hrvatskog prosjeka!’


Grad Velika Gorica danas slavi svoj 23. rođendan i blagdan svoje zaštitnice svete Lucije. Povodom toga u dvorani Gorica održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj se okupio gotovo cijeli državni vrh. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pohvalila je gospodarski rast Velike Gorice.

– Prva je u županiji i deveta u Hrvatskoj po broju poduzetnika, a prosječna plaća veća je od prosjeka u županiji i državi – poručila je predsjednica.

Bila je to i dobra prilika da se uruče javna priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama. Dodijeljeno je 16 nagrada:

Povelju Grada Velike Gorice za životno djelo dobili su Đurđa Havdić i dr. Ivan Jurkin, Nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića Stjepan Rendulić, Nenad Črnko i Krešimir Starčević, Nagradu Grada Velike Gorice ‘Krčka vrata’ GSG Velika Gorica, Boris Rozić i Mateja Mesić, Nagradu Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrlca Lomničkog Miroslav Drljača i Stjepan Lucić, Nagradu Grada Velike Gorice ‘Zlatna turopoljska podgutnica’ Turopoljski banderij, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice, Plesni klub Megablast i Marcelo Brozović, a Nagradu Grada Velike Gorice ‘Turopoljsko srce’ Kaja Gmaz i Sandra Toplek Ban.