Prijava

Vaša prijava

Žive jaslice se preselile: Otišle iz Petine i smjestile se u Velikoj Kosnici


Udruga Turopoljska tradicija treću godinu zaredom priprema prikaz živih jaslica, koje će uprizoriti 22. prosinca na nogometnom igralištu Velika Kosnica, s početkom u 18 sati.

– Ove godine izvest ćemo scenski prikaz živih jaslica u Kosnici, pripreme smo već počeli, radimo na štalici kako bi bila spremna. Glumci su iz redova naše udruge i našeg mjesta, oni će kroz uloge likova Svete Obitelji, pastira i kraljeva dočarati biblijske događaje navještenja Blažene Djevice Marije, Isusovo rođenje i dolazak Sveta tri Kralja – ističu iz udruge.

Ovaj događaj već treću godinu za redom organizira udruga Turopoljska tradicija, prvi put 2016. godine, jer nikad do tad živih jaslica nije bilo u njihovu mjestu. Već iduće godine odaziv je bio izniman, zbog čega su u udruzi odlučili i ove godine njihovim mještanima i župljanima organizirati ovaj događaj.

– Prošle dvije godine prikaz živih jaslica imali smo u Petini, no ove godine odluka je pala da taj događaj organiziramo u Velikoj Kosnici. Nadamo se da će se naši građani i građani naše Župe odazvati ovom događaju – poželjeli su iz udruge, uz dodatak kako će se nakon prikaza živih jaslica druženje nastaviti uz kuhano vino i fritule, koje će pripremiti članice i članovi udruge.