Prijava

Vaša prijava

Počelo provjetravanje svlačionice: Dabro i Arshakyan prvi napustili Goricu


Prije nego što počnu dolaziti prva pojačanja, u HNK Gorici odlučili su rastati se s igračima koji nisu zadovoljili tijekom ove jeseni. Prvi je otišao armenski napadač David Arshakyan (24), a zatim i Marko Dabro (21), također napadač, momak koji je ovog ljeta došao iz Cibalije. Prvi je upisao četiri nastupa za Goricu ove jeseni, drugi tri. Zajedno su zabili točno nula golova, pa i nije posebno čudno što su im se odmah po završetku po sezonu u klubu zahvalili i poželjeli im sreću u nastavku karijere. Gdje god to bilo.

Obojica su došli u Goricu ovog ljeta kao podrška Lukaszu Zwolinskom, trebali su mu biti konkurenti koji će ga pritiskati da igra što bolje, a ispalo je da nisu zaslužili pravu šansu čak ni u trenucima kad je Zwole bio izvan stroja.

– Otkad sam došao na klupu Gorice, odigrali smo 39 utakmica. Što prvenstvenih, što prijateljskih. Svatko je imao sasvim dovoljno šansi da se dokaže – rekao je trener Sergej Jakirović i puno prije nego što je objavljeno da ovaj dvojac odlazi iz Gorice.

Arshakyan je došao kao potencijalno pravo pojačanje, iz danske lige, s karijerom koja govori da je blistao u Litvi, da nije uspio u MLS-u… Nije uspio ni ovdje, u Gorici. Dabro je, s druge strane, također sa sobom donio zanimljivu biografiju, jer riječ je o igraču koji je kao klinac nosio i dres Fiorentine, ali ni on se nije uspio nametnuti. I ovo je, naravno, jedino logično rješenje, jedini razuman rasplet.

Gorica ide dalje, traže se novi igrači, među njima vjerojatno i napadači koji će popuniti mjesta upražnjena odlaskom Arshakyana i Dabre. Pri čemu će, naravno, cilj biti pronaći igrače koji će moći konkretno pomoći Gorici. Kao što ova dvojica, nažalost, nisu mogla. Nisu ovo sigurno ni posljednji odlasci, može se očekivati još poneka vijest slična ovoj, ali zapravo je puno važnije kako će stvari ići u suprotnom smjeru. Točnije, tko će doći. Mindaugas Nikoličius, čovjek zadužen za sportsku politiku kluba, vrijedno radi već mjesecima, uskoro ćemo vidjeti i što je to odradio.


Božićno druženje u DVD-u

UPISI U “GRUPU ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE” – U PRIJEPODNEVNIM TERMINIMA