Prijava

Vaša prijava

Crni ‘cener’ rukometaša: Deseti poraz za kraj godine, ne pomažu ni ‘zagrebaši’


Ni blizu!

U te se dvije kratke riječi može sažeti 60 rukometnih minuta u subotu u Vinkovcima. Kod domaće Spačve gostovala je Gorica, koja je na ovaj put otišla s devet poraza u 11 utakmica, a nakon nje je zaokružila lošu jesen i desetim porazom. Konačnih 33-27 još i ne izgleda toliko loše, razvoj situacije na terenu bio je bitno nepovoljniji po Goričane, koji nisu napravili korak naprijed ni s novim trenerom, ni s novim igračima… Čeka nas teško rukometno proljeće, neće biti lako osigurati ostanak u ligi.

Držali su se Goričani u igri 25 minuta, u završnicu poluvremena ušli su sa samo jednim golom zaostatka, pa već do odmora potonuli do velikih i značajnih minus četiri (12-16). Već nakon desetak minuta nastavka priča je bila završena, golom Šaravanje za 21-14 nestalo je i ono malo šansi da Gorica napravi veliki preokret. Pet minuta poslije već je bilo i deset razlike (27-17), u tim je trenucima zapravo bilo važno samo što je više moguće ublažiti poraz. U tome su Goričani djelomično i uspjeli, ali slaba je to bila utjeha na kraju.

Ivan Laljek i Davor Ćavar, gotovo u pravilu najefikasniji igrači Gorice, i ovoga su puta bili prvi strijelci sa po šest golova, pet je dodao Ivan Žarković, a golmani su zajedničkim snagama uspjeli zaustaviti samo četiri lopte – dvije iskusni Igor Totić, dvije Ivan Vekić, pojačanje iz PPD Zagreba. Točnije, dečki iz redova novog kluba-partnera i dalje su tek prinove, teško ih je nazvati pojačanjima. Rudolf Zvonimir Šafranko zabio je jedan gol, Antonio Ljubić dva, čime trener Andrija Nikolić, također “zagrebaš”, nije mogao biti zadovoljan.

Pred njim je puno posla, pred čelnicima kluba također. Trebat će ovu pauzu iskoristiti za konsolidaciju, a nužna su i neka pojačanja, jer ovaj kadar očito nije u stanju odgovoriti prvoligaškim izazovima. Bilo je tu i nesreće, i peha, i svega i svačega, ali jedino mjerilo na kraju je rezultat. Gorica ga ove sezone nema i valja napraviti sve što se može da se naši rukometaši na proljeće izvuku iz crne rupe u koju su upali. Tri boda iz 12 utakmica prilično je loš učinak, da se blago izrazimo, morat će to na proljeće izgledati bitno bolje i drukčije. U suprotnom, neće biti dobro…