Prijava

Vaša prijava

Snalažljive knjižničarke: Vratili im devastiranu knjigu, one posadile pšenicu!


Neimenovani počinitelj ušetao je u prostorije Knjižnice Galženica, ostavio knjigu na pultu i udaljio se u nepoznatom smjeru… Tako bi nekako, da se pita kulturnjake, počinjao tekst o jednom bizarnom zločinu, kulturocidu koji se dogodio jednog predblagdanskog prijepodneva.

Zaposlenice knjižnice uzele su knjigu u ruku, otvorile je i – frapirale se. Knjiga je teško, ali i prilično bizarno oštećena – na sredini nedostaje dio stranica! Djeluje kao da je netko knjigu iskoristio kao sredstvo transporta… Nakon početnog šoka, djelatnicama knjižnice upalila se lampica. Na Facebook stranici Knjižnice opisale su kako su riješile tu situaciju…

“Što reći kada netko u Adventski sanduk knjiga u sklopu naše akcije ‘Jednu dam, jednu uzmem’ stavi ovakvu devastiranu knjigu?! Ostanete zapanjeni! Ali pravi knjižničari znaju se snaći u svakoj situaciji. Rupu smo obložili folijom, stavili unutra vatu natopljenu vodom i zasijali pšenicu. Ima simbolike u tome. Kao što je pšenica simbol plodnosti i novog života, tako je i knjiga simbol plodnosti uma i novog znanja!
Iz zrnja izrasta pšenica, a iz knjiga znanje!”

Eto, tko je rekao da knjižničarke nisu cool…