Prijava

Vaša prijava

Pobjeda za kraj! Sesarovi “ratnici” sredili Škrljevo za lakše i ljepše praznike


Nije sve po planu išlo košarkašima Gorice ove jeseni, dugo su se tražili i uigravali, pa gubili neke utakmice koje nisu morali, ali stigla je zima, očito neko bolje vrijeme. U susretu protiv Škrljeva, momčadi koja dolazi iz riječkog zaleđa, Gorica je bila izvrsna, raznovrsna, kreativna i efikasna, pa nije smetalo to što je u završnici bila i nervozna…

– Da, na kraju se uvukla mala nervoza, a ja mislim da je to posljedica one utakmice protiv Hermesa, kad smo izgubili praktički dobivenu utakmicu zbog promašaja slobodnih bacanja. Uvukla se neka mala nesigurnost, ali dobro, uspjeli smo utakmicu privesti kraju i na kraju moram biti zadovoljan – rekao je trener Gorice Josip Sesar nakon pobjede 91-82.

Adria Oil Škrljevo krenulo je raspucano, imali su gosti brzo i plus sedam, da bi Gorica serijom 14-0 postavila stvari na svoje mjesto. Do poluvremena je razlika narasla na 14 koševa, a u nastavku je otišla i preko 20. Panika je nastala kad je Škrljevo, na pogon Amerikanca Briana Williamsa, došla na samo šest koševa zaostatka minutu i sedam sekundi prije kraja. No onda je, kao zadnji kadar koji najbolje opisuje ovu utakmicu, Borna Kapusta asistirao Marku Bakoviću za “dva plus jedan” i stvar je bila riješena.

Baković je ubacio ukupno 27 koševa, tome dodao devet skokova, a Kapusta je uz 12 koševa imao i 11 asistencija, među kojima su neke bile prilično spektakularne… Ponajviše zahvaljujući njima dvojici Gorica je relativno lako dobrila utakmicu u kojoj je tricu gađala slabašnih 4-22.

– Bila je teška cijela utakmica, igralo se vrlo čvrsto, na trenutke i grubo, ali sve smo izdržali i konačno uspjeli dobiti. Sad će sve biti puno lakše – vjeruje Marko Baković.

Ivan Vučić dodao je 11 koševa, Ivan Papac 12, ali trener Sesar će reći da je “svatko dao svoj doprinos, ovo je pobjeda momčadi”. Gorica je tako došla do četvrte pobjede, ima i devet poraza, ali u nastavku sezonu puno će više igrati na domaćem parketu, ovoga puta i s protivnicima koji su u donjem dijelu tablice. Par dana odmora pa kreće nastavak…

– Cilj se zna, ostati u ligi bez stresa. Vjerujem da ćemo u tome i uspjeti – poručio je trener Sesar.