Prijava

Vaša prijava

FOTO Drugi samostalni Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Velika Gorica


Drugi samostalni božićno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra DVD-a Velika Gorica održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta. Orkestrom je ravnao profesor Miro Taradi. U najavi koncerta spomenut je podatak da je Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Gorica osnovano 1876. godine te da je u sastavu Društva osnovana Limena glazba 1930. godine. U novije doba, od jeseni 2007. godine, Limena glazba se ‘podmladila’ uključivanjem novih članova orkestra, poglavito učenika Umjetničke škole Franje Lučića. Danas Puhački orkestar ima tridesetak članova, dirigent je Miro Taradi. Dolaskom dirigenta Taradija muziciranje Puhačkog orkestra dostiglo je novu razinu kvalitete, a repertoar je obogaćen raznovrsnim djelima domaćih i stranih skladatelja.

28.12.2018. Velika Gorica – Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal

Na sinoćnjem koncertu Puhački orkestar izveo je ukupno 12 skladbi (Feliz Navidad, Veselje ti navješćujem, Speak Softly Love, Tri kralja jahahu, Thriller, U to vrijeme godišta, Skyfall, Tiha noć, Die Biene Maja, Bijeli Božić, The Spirit of Christmas, Have Yourself a Merry Little Christmas). Gošća koncerta, odlična Lucija Ercegovac (mezzosopran) studentica je četvrte godine studija pjevanja na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu i dobitnica nekoliko vrijednih nagrada u svojoj glazbenoj karijeri, otpjevala je četiri skladbe (Kyrie Eleison, Svim na zemlji, Radujte se narodi, White Christmas). Zajedno su na kraju izveli ”Narodil nam se”.

28.12.2018. Velika Gorica – Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal

Predsjednik DVD-a Velika Gorica Ivica Kovačić, koji se uspio popeti na binu uz pomoć štaka (operacija kuka, višemjesečna rehabilitacija), odao je priznanje Puhačkom orkestru za sjajno muziciranje, sipao je pohvale mladim glazbenicima i dirigentu, zahvalio se sponzorima i ravnatelju Umjetničke škole Franje Lučića Borutu Vidoševiću za odličnu suradnju. Posebno se zahvalio tajnici DVD-a Velika Gorica Bernardi Šišpušić na izvrsno odrađenom poslu u Društvu u godini koja je na izmaku. Moderator koncerta bio je Alan Konjević.

Galerija fotografija


Održano godišnje druženje članova kluba

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva