Prijava

Vaša prijava

Rekordna turistička godina: U Velikoj Gorici lani gotovo 63.000 noćenja!


S velikim zadovoljstvom i ponosom ove su godine iz velikogoričke Turističke zajednice mogli objaviti rezultate iz godine koja je za nama. Brojke pokazuju da je rast noćenja i gostiju u našem gradu bitno veći nego 2017., a cijeli izvještaj zvuči ovako:

“Velik porast broja smještajnih objekata te broja ležajeva, kao poduzetnička reakcija na sve veću turističku aktivnost, rezultiralo je još jednom rekordnom turističkom godinom za Veliku Goricu. Jasno to potvrđuju podaci iz sustava e-Visitor kroz koji se bilježi turistički promet u smještajnim objektima u našemu gradu. A oni pokazuju da je u 2018. godini zabilježeno 62.722 noćenja što je porast od čak 62% u odnosu na 2017. godinu.

Blizina Zagreba i zračne luke glavni su aduti koje su iskoristili pružatelji smještajnih usluga – hoteli i privatni iznajmljivači te doprinijeli sve većem broju dolazaka i noćenja na području Velike Gorice. U protekloj godini najveći broj dolazaka i noćenja činili su strani gosti pa se tako od stranih gostiju bilježi najviše Amerikanaca, ali sa značajnim porastom kineskih turista. Slijede državljani Njemačke, Bosne i Hercegovine, Izraela…

Skoro svakoga tjedna bilježi se otvaranje novog smještajnog objekta kojih sada ima 75, a ponudi kvalitetnog smještaja prošle godine pridružio se i novootvoreni hotel Time. Neki hoteli podigli su svoju razinu usluge te ostvarili rekategorizaciju na više zvjezdica, a prate to i rezultati koji pokazuju da su 40 tisuća noćenja ostvarena upravo u hotelima koji imaju i većinski udio u broju kreveta u našem gradu.

Gostiju je sve više, a za njih se uz tradicionalne manifestacije priprema i sve više aktivnosti primjerenih kontintentalnom turizmu s posebnim naglaskom na razvoj cikloturizma s ciljem pozicioniranja Zagrebačke županije kao cikloturističke destinacije visoke kvalitete usluge.”

Prema svemu sudeći, postoje sve predispozicije da brojke i sljedećih godina nastave rasti, ali ovih 62 posto pomak je koji neće biti lako nadmašiti.