Prijava

Vaša prijava

FOTO Gorica opet u akciji! ‘Napravit ćemo sve da dođemo do Europe’


Nadam se da ste se odmorili, da ste odradili sve što smo vam zadali tijekom pauze i da idemo dalje u istom ritmu kao dosad, rekao je trener HNK Gorice Sergej Jakirović nakon što je okupio momčad na pripremama za nastavak sezone.

Rastali su se 15. prosinca, dan nakon remija s Lokomotivom u posljednjem kolu jeseni, a opet se našli tri tjedna poslije, nakon što su predahnuli, proslavili Božić i Novu godinu. Doduše, nisu se okupili u punom broju, tek će se priključiti Nigerijci Atiemwen, Oboabona i Muhammed, Uganđanin Miya, Poljak Zwolinski, ali i oni kojima je trener dopustio da u miru proslave pravoslavni Božić, Mchedlishvili, Jovičić i Ljubisavljević. Do 9. siječnja Gorica bi na treninzima trebala biti kompletna.

– Ne pamtim niti jedan trening koji ste u prošloj sezoni odradili, onako, malo slabije, da bih eventualno bio nezadovoljan nakon njega, a u tome velikim dijelom leži i razlog naših dobrih rezultata i pozicije na ljestvici. Nadam se da će tako biti i dalje, da ćete odraditi sve što je planirano. Za početak, naš Marin (kondicijski trener Ivančić, op. a.) uzet će vas pod svoje, ovo je njegovo vrijeme – “zaprijetio” je Jakirović svojim igračima.

Uz sva ona poznata lica, na prvom treningu pojavio se i novi igrač, nigerijski napadač Godwin Udoh, ali i Cherif Ndiaye, Senegalac, također napadač, koji će u sljedeća dva tjedna pokušati dokazati da ga se isplati ostaviti u Gorici, dati mu ugovor i priliku da se pokaže. Šansu će, kako kaže trener, dobiti svi, na svakom igraču je da je iskoristi što bolje, da se izbori za što veću minutažu na proljeće… Prema prvim testovima, najspremnijim se prvog dana priprema pokazao Nizozemac Joey Suk, koji je očito odlučan u namjeri da ovo proljeće bude njegovo. Ljetos je došao prekasno, nije prošao pripreme, a sad bi to ipak trebala biti druga priča.

U odnosu na ljeto, potpuno je druga priča i kad je riječ o ambicijama. Tad se pričalo o ostanku u ligi bez stresova kao glavnom cilju, no nekoliko mjeseci poslije u Gorici su svi uvjereni da se može i bolje nego tijekom iznenađujuće dobre jeseni.

– Četvrto mjesto je naš cilj, želimo napraviti sve što je u našoj moći da izborimo izlazak u Europu. Zato ćemo do kraja siječnja, do kad traje prijelazni rok, pokušati dodatno osnažiti momčad, to nam je puno važnije nego prodavati igrače – otvoreno i ambiciozno kaže izvršni dopredsjednik kluba Mindaugas Nikoličius.

Jedini odlasci zasad su oni starijeg datuma, u klubu su zahvalili Davidu Arshakyanu i Marku Dabri, a u danima pred nama bit će jasnije hoće li još netko biti prodan ili možda otići negdje na posudbu. Sve je otvoreno, jer još je punih 26 dana do kraja prijelaznog roka…

Zasad je najveća trenerova briga kakvi će biti vremenski uvjeti, budući da su najavljene niske temperature, ali i snijeg. Nekoliko pahuljica zalepršalo je zrakom već i na ovom prvom treningu. Na kojem nije bilo nepodnošljivo hladno, no to ne znači da već sutra neće otići u debeli minus.

– S obzirom na razvoj situacije, vidjet ćemo hoćemo li odlaziti negdje u toplije krajeve. Zasad je plan da cijele pripreme odradimo doma, no moguće je da će po tom pitanju doći do nekih promjena – kazao je Jakirović.

Prvi dan je, dakle, odrađen, Gorica je opet u akciji, a od ponedjeljka se kreće za pravo. Dva treninga na dan, naporan i predan rad, sve sa željom da se ostvari ono o čemu u klubu sanjaju – europska Gorica!