Prijava

Vaša prijava

Župan Kožić: Nisam prešao kod Bandića, a Beljaka ću tužiti za klevetu


Kako se čini, u hrvatskoj politici traje neka vrsta “prijelaznog roka”, ako možemo upotrijebiti tu konstrukciju, primjereniju sportu i sportašima… Posljednji u nizu je Mladen Mađer, koji je iz HSS-a prešao kod Milana Bandića, najaktivnijeg “igrača” na političkom tržištu. Predsjednik Hrvatska seljačke stranke Krešo Beljak podnio je prijavu Uskoku zbog sumnje u ilegalne radnje, a u tu je priču uvukao i zagrebačkog župana Stjepana Kožića, koji je također izašao iz HSS-a. Zbog teških riječi koje su pale posljednjih dana, župan Kožić odlučio se oglasiti priopćenjem.

“Oštro odbacujem zlonamjerne insinuacije da sam na bilo koji način povezan s prelaskom saborskog zastupnika Mladena Mađera u Klub stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Svoj mandat u Saboru RH, radi nespojive dužnosti, dao sam na raspolaganje stranci HSS čiji sam tada bio član, a predsjednik stranke Krešo Beljak mandat je dodijelio gospodinu Mađeru. Tvrdnje da sam na bilo koji način povezan s prelaskom gospodina Mađera ima za cilj jedino i isključivo naštetiti mom ugledu, radi čega ću protiv gospodina Beljaka podnijeti tužbu za klevetu.

S obzirom da su odlasci iz HSS-a postali pravilo, a ne iznimka, smatram kako bi vodstvo stranke trebalo preispitati sebe, a ne krivce tražiti u drugima.

Također, odbacujem insinuaciju da sam se priklonio stranci Milana Bandića. Naime, nakon što sam izašao iz HSS-a, osnovao sam stranku ‘Stjepan Kožić – nezavisna lista’ čiji sam predsjednik”, stoji u priopćenju župana Stjepana Kožića.