Prijava

Vaša prijava

Novi Nigerijac se ozlijedio, Zwolinski i Beli stižu, u subotu na Lokomotivu


Dobro je, radimo u miru i tišini, sve ide po nekom našem zacrtanom planu, a čak su i vremenski uvjeti povoljni ovih dana. Sve u svemu, nemamo se što žaliti, kaže trener HNK Gorice Sergej Jakirović nakon što je odrađeno prvih pet dana zimskih priprema.

Kondicijski trener Marin Ivančić dobro je “nagazio” igrače, ali oni se ne žale, svjesni da je nužno odraditi i ovaj dio priprema. Najteži, najnaporniji, igračima najmanje omiljen, no istovremeno i najvažniji. Tu se skuplja snaga za sve ono što slijedi, za vrlo izazovan proljetni dio sezone, u kojem će trebati i snage, i vještine… Momčad, doduše, još nije kompletna, ali od petka bi konačno svi igrači trebali biti na okupu. Lukasz Zwolinski priključit će se treninzima u četvrtak, a Iyayi Belive Atiemwen, koji je dobio dozvolu da “odradi” bratovo vjenčanje, s momčadi će biti od petka.

– Sve je to u dogovoru s igračima, nema nikakvih odstupanja. Kad nam se priključe, vidjet ćemo u kakvom su stanju njih dvojica, pa ćemo odlučiti i hoće li igrati u subotu protiv Lokomotive, u našoj prvoj pripremnoj utakmici – kazao je Jakirović.

Protiv “lokosa” će se u subotu igrati od 12 sati na igralištu na Kajzerici, a u toj utakmici sigurno neće igrati lijevi branič Matija Špičić i novi gorički Nigerijac, napadač Godwin Udoh. Prvog muče leđa, a drugoga koljeno.

– Obojica će ići na magnetsku rezonanciju, tek nakon toga znat ćemo koliko su njihove ozljede ozbiljne. U ovom trenutku je teško procijenjivati, pričekat ćemo ipak mišljenje liječnika – istaknuo je trener Jakirović.

Prvu priliku da vide Goricu na djelu na domaćem terenu navijači će imati za točno tjedan dana. Sljedeću srijedu igrat će se protiv slovenskog prvoligaša Krškog, a tri dana potom protivnik će ponovno biti Slovenci, ovoga puta Aluminij.

U međuvremenu će se žestoko trenirati, u nadi da neće biti novih problema s ozljedama. I u nadi da će možda doći i neko pojačanje, iako je to ipak realnije očekivati u kasnijoj fazi prijelaznog roka, koji traje od 15. siječnja do 15. veljače.


Početak drugog obrazovnog razdoblja

KORIZMENI KONCERT UZ RECITACIJE ELEGIJA RAJMUNDA KUPAREA