Prijava

Vaša prijava

Maratonci trče… I ne misle stati! ‘Treba nam pomoć za Turopoljsku trku…’


U prostorijama Gradske sportske dvorane održana je godišnja skupština Maraton kluba Velika Gorica, koju su predvodili predsjednik Darko Batković, dopredsjednik Franjo Gavranović i tajnik Bruno Škrinjarić. Izvršni odbor prezentirao je rezultate u 2018. godini, kao i plan rada za tekuću godinu. Od važnijih atletskih rezultata u 2018. posebno je istaknuto prvo mjesto Tene Petračić na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu, čime je postala i državna prvakinja, kao i prvo mjesto Hane Tašaković na Krosu sportskih novosti u kategoriji četvrtih razreda te pobjednička postolja za Tenu Petračić na utrci od 600 metara i Nine Vuković na utrci od 1500 metara na finalu Hrvatske atletske lige sjever. Tena Petračić je ujedno odnijela i vrijedno priznanje za “Nadu godine” na dodjeli nagrada za najbolje velikogoričke sportaše u 2018.

U 2019. Maraton klub Velika Gorica nastavlja sa svim redovitim projektima: Atletska škola, program Život u pokretu, Turopoljska trka, Dječji jesenski kros, Turopoljska liga trčanja, Turopoljska fašnička trka te Sretna trka. Plan rada i financijski plan za 2019. su jednoglasno usvojeni.

– Zahvaljujemo Zajednici športskih udruga grada Velika Gorica, Gradu Velika Gorica, Zagrebačkoj županiji, Zajednici sportskih udruga i saveza zagrebačke županije, Turističkoj zajednici grada Velika Gorica, DVD-u Turopolje, Gradskom društvu crvenog križa grada Velika Gorica te brojnim drugim suradnicima i pokroviteljima na dosadašnjoj suradnji te se nadamo nastavku iste u budućnosti – kazali su iz kluba.

Ipak, izrazili su želju za većom koordinacijom i ažurnosti svih lokalnih nositelja politika i suradnika oko organizacije Turopoljske trke i Dječjeg jesenskog krosa. Zahvalili su i sponzoru, koji želi ostati anoniman, za pomoć oko izrade i financiranja klupske navijačke zastave.