Prijava

Vaša prijava

Stjepić: ‘Pernarove izjave treba čitati između redova’


Facebook statusi saborskog zastupnika Živog zida Ivana Pernara izazvali su veliko nezadovoljstvo među zdravstvenim stručnjacima, a na koncu to je rezultiralo i kaznenom prijavom DORH-u zbog nadriliječništva. Naime, svojim pratiteljima Pernar  je davao ‘medicinske savjete’ kako da lijeće raznorazne bolesti od gripe i kašlja do depresije. Upitali smo vijećnika Živog zida u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice Zvonimira Stjepića da prokomentira situaciju u kojoj se našao njegov stranački kolega.

– Poanta ove priče nije da gospodin Pernar liječi ljude preko Facebook-a, poruka je sasvim drugačija. Pojedini liječnici i dio medicinske struke digao su se na noge zbog njegovih objava, a nitko od njih nije to učinio nakon smrti dječaka u Metkoviću ili mladića u Zaprešiću. S jedne strane dižu galamu zbog Facebook statusa, a s druge strane dok ljudi umiru zbog zdravstvenog sustava koji ne funkcionira, oni šute – prokomentirao je medijske napade i optužbe na račun Pernara gradski vijećnik Živog zida Zvonimir Stjepić.

Kako kaže, pretpostavlja da je Pernar tako zapravo htio ukazati na veliki problem koji muči naše društvo.

– Onaj tko prati rad i način komunikacije s javnošću gospodina Pernara, zna da njegove izjave treba čitati između redova. Svakim svojim nastupom on šalje određenu poruku javnosti. Nije uvijek lako dobiti minute medijskog prostora pa ponekad njegove izjave znaju biti na prvu diskutabilne, ali iza toga se krije puno ozbiljnije poruke o problemima našeg društva – dodao je Stjepić.