Prijava

Vaša prijava

Zima, zima… Beli na treningu s kapom i šalom, počinje borba za pozicije!


Hladnoća je malo popustila, temperature ovih dana ne idu previše u minuse, a to je činjenica koja posebno veseli trenera Gorice Sergeja Jakirovića. Pripreme za proljeće se polako zahuktavaju, radi se ozbiljno i predano, a i momčad se sve više kompletira. Nakon što se u četvrtak treninzima priključio Lukasz Zwolinski, u petak se pojavio i Iyayi Belive Atiemwen. Poznat kao čovjek koji prezire svaki oblik hladnoće, Beli se na prvom treningu dobro opremio, izašao je na teren s kapom, ali i šalom koji je navukao gotovo preko cijelog lica… Isti recept primjenio je i drugi Afrikanac, Uganđanin Farouk Miya, njima dvojici očito je posebno hladno, a upoznavanje s goričkom zimom tek čeka Nigerijca Godfreya Oboabonu, koji će s momčadi biti od subote.

– Zwolinski i Beli su u jako dobrom stanju, normalno su se uključili u treninge, u rad s momčadi, a Oboabona nam malo kasni zbog nekih komplikacija s avionskim kartama – kazao je trener Jakirović, uz dodatak kako se doista nema na što požaliti kad je riječ o dosadašnjem dijelu priprema.

Trener Sergej Jakirović na raspolaganju ima 23 igrača. Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Jedini problem zasad je ozljeda Nigerijca Godwina Udoha, posljednjeg pojačanja, no liječnički nalazi tek se čekaju. Sumnja se na meniskus, što bi bilo prilično loša opcija, no tek treba pričekati rezultate magnetske rezonancije… Udoh ne trenira s momčadi, a neće ni zaigrati u prvoj pripremnoj utakmici. U subotu u 13 sati Gorica gostuje kod Lokomotive na Kajzerici, igrat će se na prirodnoj travi, a šansu će dobiti svi igrači koji su u kadru.

– Plan je da zaigramo s dvije momčadi, svaka će dobiti po jedno poluvrijeme. I nema tu podjela na prvu i drugu momčad, svatko će dobiti jednaku šansu, jer ovom utakmicom počinje borba za pozicije u momčadi. Imam 23 igrača na raspolaganju, a neće igrati jedino Atiemwen, koji se tek priključio. Zwolinski hoće, on će odraditi jedno poluvrijeme – kazao je Jakirović.