Prijava

Vaša prijava

Putovanje u brončano doba Turopolja uz pomoć proširene stvarnosti…


Iza naziva “Prehistory Adventure – iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu” krije se projekt koji funkcionira po principu pretfinanciranja, gdje se 85% ukupnog iznosa financira iz europskih fondova. Kroz ovaj projekt će se, pomoću moderne tehnologije proširene stvarnosti, povezati i aktivirati prapovijesni potencijal.

Muzej Turopolja, u suradnji s vanjskim suradnicima, postavit će izložbu “Život z vodu – brončano doba Turopolja” te organizirati tematske radionice i predavanja. U planu je i izrada znanstveno-stručnih i stručno-edukativnih koncepata te projektne dokumentacije za multimediju virtualne stvarnosti unutar prostora muzeja, kao i za vanjski info kiosk.

Pretpovijesna baština spomenutog programskog područja do sada nije prezentirana kao dovoljno atraktivan sadržaj, s naglaskom na održivo upravljanje. Cilj projekta je na poučan i istraživački način povezati tijek pretpovijesti od starijeg kamenog doba do željeznog doba, vrednovati i ukazati na važnost pojedinih znanstvenih otkrića te empirijski demonstrirati kako su naši preci živjeli kroz spomenuta razdoblja, s posebnim osvrtom na njihove svakodnevne navike.

Nositelj projekta je Općina Donja Voća, a uz Muzej Turopolja, hrvatski partneri su Arheološki muzej u Zagrebu i Hrvatska turistička zajednica, dok sa slovenske strane sudjeluju Općina Zreće, Radenci, Filozofski fakultet u Ljubljani te Slovenska turistička organizacija.

Tomislava Bradić