Prijava

Vaša prijava

Još vikend i gotovi praznici! Klinci ‘broje sitno’, a nastavnici već spremni


Nakon skoro više od tri tjedna zimskih praznika, u ponedjeljak počinje škola za sve goričke osnovnoškolce i srednjoškolce. Dok učenici odbrojavaju zadnje dane “slobode”, naši profesori, učitelji i nastavnici već marljivo rade kako bi sve bilo spremno za drugo polugodište.

– Za vrijeme praznika profesori rješavaju papirologiju koja se ne stigne za vrijeme nastavne godine, pohađaju stručne skupove, održavaju se sjednice, pripreme za natjecanja, uređuju se učionice kako bi učenici imali bolje uvjete za rad. Također, pokušavamo u što većoj mjeri provoditi kurikularnu reformu, kako bismo se što bolje pripremili za novitete koji nas čekaju iduće godine – rekla nam je Snježana Ruklić, ravnateljica OŠ Eugena Kumičića.

Kurikularna reforma posljednjih se godina čini kao najveća kolateralna žrtva turbulentnih političkih previranja, no u Ministarstvu obrazovanja i znanosti ministrice Blaženke Divjak, čini se, odlučni su da se od nove godine nastavi s edukacijama za frontalno uvođenje reforme. Samo u  prva dva mjeseca nove kalendarske godine održat će se preko tisuću jednodnevnih stručnih usavršavanja za sve učitelje i profesore svih predmeta na županijskoj i lokalnoj razini. Tako bi sve škole od sljedeće školske godine trebale ući u program. Poanta stručnih usavršavanja je osvještavanje važnosti promjene odgojno-obrazovnoga sustava, upoznavanje s virtualnim učionicama, metodičkim priručnicima i aktivnostima reforme.

Dodatno, tijekom drugog polugodišta 2019. planiraju se još tri savjetnička posjeta svim eksperimentalnim školama. U našem gradu još nema eksperimentalnih škola, ali u našoj županiji postoje dvije škole u programu, OŠ Milke Trnine u Križu i OŠ Milana Langa u Bregani.

Mihaela Pavić