Prijava

Vaša prijava

Košarkaši otvaraju novu godinu, protivnik bitno oslabljeni Hermes


Prva polovica prošle godine bila je briljantna, u njoj su košarkaši Gorice u velikom stilu zaključili drugoligašku sezonu sa savršenih 22-0 i vratili se u elitu. Druga polovica 2018. nije bila baš toliko savršena, jer tražili su se Goričani u prvoligaškom društvu, ali završila je dobro, pobjedom protiv Škrljeva uoči odlaska na blagdane… A sad je vrijeme da se u istom stilu otvori nova godina.

Trener Josip Sesar danas će od 17 sati povesti svoju momčad u lov na pobjedu protiv Hermes Analitice u Kupu Krešimira Ćosića. Ždrijeb je dodijelio Gorici protivnika koji je protekle jeseni odnio bodove iz naše dvorane u neizvjesnoj završnici, a taj je poraz Sesar označio jedinim pravim kiksom u prvoj polusezoni. Pamtimo još sva ona promašena slobodna bacanja Gorice u završnici već praktički dobivene utakmice, kao i dodir klase bivšeg igrača Gorice Roka Rogića, koji je svojom kvalitetom odveo susret na stranu Hermesa.

Danas, dobra je to vijest, Roka Rogića neće biti u sastavu Hermesa. Otišao je u Cibonu, ostvario jedan od svojih snova, a “analitičari” će morati dalje bez njega. Nema ni iskusnog Jakova Vladovića, koji je potpisao za Cedevitu i igrat će za njezinu drugu momčad,  a u Šibenik se vratio Ivan Mileković, također jedan od ključnih igrača Hermesa ove sezone. Umjesto njih došli su Amerikanac Tevin Foster te Marko Proleta, Ivan Ćubela i Franko Kalpić, a svi oni trebali bi debitirati upravo protiv Gorice. S obzirom da će im svima trebati i neko vrijeme da se uigraju s momčadi, mogla bi ovo biti velika šansa za naše košarkaše u Domu Dražena Petrovića.

Gorica ništa nije mijenjala u svom rosteru tijekom zime, Sesar je pronašao stabilnost unutar momčadi nakon kompliciranog ulaska u sezonu i treba vjerovati da je Gorica u stanju preskočiti Hermes i napraviti korak prema naprijed u Kupu, natjecanje u kojem je već po tradiciji sve moguće…