Prijava

Vaša prijava

Zwolinski promašio i zabio penal, Ndiaye položio, Gorici remi s ‘lokosima’


Onako kako je završila jesen, počelo je goričko proljeće – gostovanjem kod Lokomotive. Uvjeti su, međutim, bili potpuno drukčiji. U posljednjem kolu prve polovice prvenstva igralo se u Kranjčevićevoj, po snijegom prekrivenom travnjaku, a u prvoj pripremnoj utakmici na zimskim pripremama mjesto radnje bilo je igralište na Kajzerici. Teren je to na kojem Lokomotiva inače trenira, a prvi dojam odaje da se igra na livadi. Daleko su i mjesta za gledatelje od terena, na trenutku je teško i prepoznati igrače, ali puno je važnije u svemu ovome da je dobar pogled imao trener Sergej Jakirović.

– Klasična prijateljska utakmica. Malo se akumulirao i umor kod igrača, nije nevažno ni što cijelo vrijeme treniramo na umjetnoj travi, a sad se igralo na prirodnoj, no na kraju mogu biti zadovoljan angažmanom – kazao je Jakirović nakon prvih 90 minuta u novoj godini.

Završilo je 1-1 u utakmici u kojoj je Gorica odigrala neuvjerljivo prvo poluvrijeme, u kojem je zaigrala postava Kahlina – Mchedlishvili, Čagalj, Krizmanić, Čabraja – Maloča, Suk – Šroler, Miya, Lovrić – Ndiaye. Lokomotiva je povela u 12. minuti, i prije nego što se utakmica uspjela razbuktati. Albanac Myrto Uzuni primio je loptu na vrhu šesnaesterca i efektno je poslao iza Kahlininih leđa.

Na poluvremenu su treneri zamijenili cijele momčadi, pa je Gorica u nastavku zaigrala u ovakvom izdanju: Branescu – Muhammed, Moro, Marina, Žutić – Čepo, Zenko – Matošević, Dvorneković, Ramzy – Zwolinski. Ta je postava pokazala kudikamo više, bez pravog kiksa otraga, a puno više odlučnosti naprijed. Lukasz Zwolinski prvo je propustio jednu lijepu šansu, a onda je u 76. minuti ušao u šesnaesterac i – izborio penal. Sam je i uzeo loptu, pa primjerom pokazao da ima nešto u onom nepisanom pravilu da igrač koji je izborio penal ne smije i pucati… Pucao je u golmanov desni donji kut i poslao loptu pokraj gola.

Nasreću, dobio je novu šansu. Utakmica je ulazila u samu završnicu, u posljednju minutu, kad je u kazneni prostor Lokomotive ušao Matija Dvorneković, branič ga je srušio, a loptu je opet uzeo Zwolinski, odlučan da ispravi pogrešku. Opet je gađao isto mjesto, no ovoga puta lopta je od stative ušla u gol. Samo koji trenutak kasnije sudac je označio kraj, a treneri Jakirović i Goran Tomić u srdačnom razgovoru napustili su travnjak.

– Bilo je puno pogrešaka, prije svega u predaji lopte, a rekao bih da je postava iz drugog poluvremena pokazala više želje i angažmana. Zato su i stvorili tih nekoliko situacija, imali smo i promašeni penal… Ali dobro, važno je da je sve prošlo bez ozljeda. Idemo dalje, po planu – kazao je Jakirović.

Nije želio nikoga imenovati, ni pohvaliti, ni pokuditi.

– Neka to ostane interno. Uvijek analiziramo utakmice, ukažemo na pogreške, a tako će biti i ovaj put. Međutim, svjestan sam da tu velik utjecaj ima umor, zato poneko rješenje u igri možda nije pravo, ali zato imamo treninge, da i te detalje ispravljamo – istaknuo je trener Gorice.

Predstavio se protiv Lokomotive 18-godišnji Ivano Čepo, vezni igrač koji je došao iz stobrečkog Primorca, a solidnih 45 minuta odigrao je Cherif Ndiaye, senegalski napadač koji je došao na probu. U dresu s brojem 3, netipičnim za napadača, pokazao je da može pomoći Gorici. Jakirović je stvari tako vidio i prije ove utakmice, sad je samo stigla konačna potvrda.

– Što se mene tiče, njega treba potpisati! Sad je to na klubu, na sportskom direktoru, da pokuša dogovoriti uvjete. Mislim da bi bio jedna vrsta osvježenja za našu momčad, da bi mogao rasteretiti Zwolinskog – zaključio je Jakirović.

Sljedeću pripremnu utakmicu Gorica će igrati u srijedu, kad na našem Gradskom stadionu gostuje slovenski prvoligaš Krško.


Pobjede kadeta, pretkadeta i dječaka U13 i U12