Prijava

Vaša prijava

Marko Petrović najbolji u Domu svog strica Dražena, Gorica za povijest


Domaći poraz od Hermes Analitice sigurno je bio u mislima igrača Gorice u trenucima kad su istrčavali na parket Doma Dražena Petrovića, na kojem su se sudarili s istim protivnikom u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića. Doduše, ovoga puta protivnik je bio u bitno slabijem izdanju nego u tom porazu, budući da je Hermes ostao bez trojice ponajboljih igrača u posljednjih 20-ak dana, ali to ni u kojem slučaju ne umanjuje važnost pobjede. Naime, Gorica je slavila 89-73 i plasirala se na svoju prvu završnicu domaćega Kupa u povijesti!

Praktički od prve sekunde Gorica je preuzela konce igre u svoje ruke, dominirala i gradila razliku, pa je nakon samo osam minuta već bilo 15 razlike za naše košarkaše. Pokušavali su se “analitičari” vratiti, u završnici poluvremena čak i prišli na dva koša zaostatka, ali već u trećoj četvrtini stvari su i definitivno sjele na svoje mjesto. Gorička prednost otišla je u jednom trenutku i preko 20 razlike, tako da na kraju nije bilo nikakve drame ni posebnog uzbuđenja. Sigurno i samouvjereno Sesarovi igrači su otišli među osam.

– Zaslužena pobjeda Gorice, treba im čestitati – priznao je i trener Hermes Analitice Zvonimir Mravak, dok trener naše momčadi Josip Sesar nije padao u bilo kakvu euforiju.

– Bila je ovo zanimljiva utakmica iz koje je najvažnije da smo ostvarili cilj i izborili nastup na završnom turniru Kupa. Ujedno, bila nam je ovo i posljednja priprema za sve ono što nas čeka u nastavku prvenstva – kazao je Sesar.

Prvo ime Gorice u ovom je susretu bio Marko Petrović, koji je ubacio 16 koševa za nepunih 18 minuta na parketu, uz tri trice, uz samo osam potrošenih lopti. Kod Marka, sina bivšeg izbornika Ace, očito je motiv bio poseban, jer igralo se u dvorani koja nosi ime njegova legendarnog strica… U stopu su ga pratili Ivan Majcunić i Borna Kapusta s po 14 koševa, 12 je dodao Ante Mašić, a devet koševa i deset skokova imao je Marko Baković.

Kad se sve zbroji, sasvim dovoljno za plasman na “Final 8”, na kojem će Gorici u četvrtfinalu protivnik biti Split, kojeg su ove sezone naši košarkaši već uspjeli pobijediti. Na završnici će igrati još i Zadar, Cibona, Škrljevo, Zabok, Bosco te bolji iz nedjeljnog ogleda Cedevite i Vrijednosnica Osijek.

Prvenstvo se nastavlja već u subotu, kad u Veliku Goricu dolazi Šibenik, izravni rival u borbi za pozicije, momčad koja je nakon prvog dijela prvenstva imala jednak učinak (četiri pobjede i devet poraza) kao Gorica.