Prijava

Vaša prijava

Tužni Nigerijac na odlasku, vraća se Ljubisavljević, Krško stiže u Goricu


Nakon što su odradili prvu pripremnu utakmicu, u subotu protiv Lokomotive (1-1), nogometaši Gorice vratili su se u normalan ritam treninga (čitaj: žestok!), koji će opet malo prekinuti u srijedu, utakmicom protiv slovenskog prvoligaša Krškog. Slovenci će na megdan Goričanima istrčati u 14.30 sati, igrat će se na terenu s umjetnom travom, predviđeno je da i ovoga puta priliku dobiju svi igrači… Svi osim dvojice, koji sa sobom donose dijametralno suprotne priče.

Prva, sretnija, kaže da se Nemanja Ljubisavljević, 22-godišnji stoper koji je prošle sezone bio standardan, oporavio od ozljede i priključio treninzima prve momčadi. Bio je u zapisniku u prva dva kola, odigrao deset minuta protiv Slaven Belupa, no sve je prekinula teška ozljeda. Otišlo je koljeno, odmah je bilo jasno da ga čeka višemjesečni oporavak, jednako kao što je sad jasno da se taj oporavak bliži kraju! Naporno je Nemanja radio cijelo ovo vrijeme i vraća se čak i malo ranije od predviđenog. Neće igrati protiv Krškog, ipak je još prerano, no u nekoj od sljedećih utakmica trebao bi dobiti priliku…

Druga, tužnija priča, vezana je za mladića koji se zove Godwin Udoh. Mladi Nigerijac, 20-godišnjak, jesenas je bio na probi, pokazao da ima potencijala, prije 15-ak dana potpisao ugovor do kraja sezone. A onda je, pogađate, stigla ozljeda. I kod njega je riječ o koljenu, o ozbiljnoj ozljedi koja zahtjeva višemjesečni oporavak, a to će vrlo vjerojatno značiti i rastanak s Goricom prije nego što je uspio i debitirati. Nesretni Nigerijac je utučen, propala mu je velika prilika, no logično je da se u klubu okreću drugim rješenjima.

U srijedu od 14.30 sati ponovno će zaigrati Senegalac Cherif Ndiaye, a moguće je i da priliku dobije mladi reprezentativac Gambije Joof Ousman (18), još jedan novi igrač, dok će sigurno prvi put u ovoj godini zaigrati Iyayi Belive Atiemwen, koji je remi s Lokomotivom gledao s tribina.

Novih dolazaka i odlazaka vjerojatno će biti, ali na njih ćemo vjerojatno morati pričekati još neko vrijeme. Uostalom, prijelazni rok još nije ni počeo, službeno kreće tek 18. siječnja, a završava 15. veljače. Gorica prvu utakmicu prvenstvenog proljeća, podsjećamo, igra 3. veljače na Rujevici, protiv Bišćanove Rijeke.