Prijava

Vaša prijava

Tramvaj ipak dolazi do Plesa?! Još dva kilometra i evo ga u centru grada…


Priča nije nova, o tramvaju s linijom sve do zračne luke govori se već godinama, sklapaju se dogovori i emitiraju obećanja, a sad je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio otići korak dalje.

– Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću uput ću pisani prijedlog s pet ključnih zajedničkih projekata za zagrebačko područje – kazao je Bandić i nabrojio što će sve u tom pismu stajati.

Dobar dio nabrojenog više ili manje se odnosi i na Velikogoričane, tramvaj je samo dio. Spomenuo je tako dječju bolnicu u Blatu, što bi bilo od velikog značaja i za stanovnike našega grada zbog blizine i pristupačnosti, kao i projekt “Zagreb na Savi”, kojim bi se utjecalo i na tok rijeke Save i razinu podzemnih voda na velikogoričkom području, od Bukevja s jedne strane do Mičevca s druge. Međutim, taj tramvaj nekako posebno izaziva pozornost…

– Želimo nabaviti 60 novih tramvaja i izgraditi tračničku prugu prema Zračnoj ludi Frano Tuđman. Nakon što smo uredili Radničku cestu sve do Domovinskog mosta, kompletiran je koridor kroz koji se može produžiti tramvajska mreža. I za taj projekt trebat će nam pomoć Vlade – istaknuo je Bandić.

Bude li doista tako – iako, naravno da najave ove vrste treba uzeti s rezervom – bit će potrebno dodati svega dva kilometra tračnica da bi se tramvaj dovelo i u središte Velike Gorice. A to bi, naravno, značajno olakšalo život Velikogoričanima…


Sretan Uskrs !