Prijava

Vaša prijava

KURILOVEC – Na Udarniku prozivka trenera Perice Vidaka


U ponedjeljak je na SRC Udarnik službeno započelo pripremno razdoblje turopoljskog trećeligaša Kurilovca. Uvodno su se u prostorijama sportskog doma igračima obratili trener Perica Vidak, dopredsjednik kluba Ivica Krmpotić te član Uprave Filip Gabelica. Nakon uvodnog sastanka trener Perica Vidak i igrači na umjetnoj travi sportskog kompleksa u Kurilovcu krenuli su sa sportskim aktivnostima za brušenje forme u nastavku proljetnog dijela prvenstva.


Kako je planirao pripremno razdoblje pojasnio nam je trener Vidak.
– Pripreme su bazirane na šestotjednoj bazi, imamo dogovoreno 6 pripremnih utakmica, uglavnom sa momčadima iz istog ili višeg ranga. Pripreme su klasika i vjerujem da će to biti dovoljno da se pripremimo. Iako još nismo posloženi na način koji bi trebali biti, možda će nam još trebati tjedan dva da se posložimo oko momčadi. Imamo dogovorene utakmice sa Zagorcem iz Krapine, Kopra, Dinamo II i u dva vikenda imamo duple utakmice protiv, jedan vikend Rudar iz Prijedora i Hrvatski Dragovoljac, a drugi Segesta i Lukavec.


Prema riječima trenera Vidaka što se odnosi na odlaske i dolaske igrača, ove zime priča je uglavnom skoncentrirana više na odlascima.
– Igrački kadar je pod upitnikom, dosta bitnih igrača je napustilo klub. Šime Gregov koji je u HD-u, Marko Muhar u Dinamu II, Krpečanec u Lukavcu, Marelja ima ozbiljni problem sa ozljedom i Brajko koji je u Dinamu iz Odranskog Obreža. Izgubili smo 5-6 igrača koji su iznjeli veliku minutažu u prvom dijelu sezone i mislim da trebamo jako zasukati rukave da bi došli na jesensku kvalitetu. Trenutni kadar Kurilovca čine vratari Jelavić i Tomić, Čurek, Perić, Čunčić, Rajić, Čolić, Šarić, Desput, Mandura, Kelava, Matoš, Povoljnjak, Sedlaček, Humeljak, Spudić i Roginić. Na probi imamo nekoliko igrača, očekuje se još dolazak mladih igrača Gorice te angažman još 2-3 igrača. Također neki naši igrači su na probi u drugoligaškim klubovima pa ćemo vidjeti kako će se to rasplesti dalje.
Trenerska očekivanja u proljetnom nastavku.
– Da je ostao veći dio jesenske momčadi rekao bi da je cilj među vodećih 5-6 momčadi, sada trenutno možemo samo nagađati, zavisi kako ćemo se kompletirati, ne bih davao neke prognoze u vezi poretka.


Poznato je da slijedi velika reorganizacija preslagivanja trećih liga kojih će od slijedeće sezone biti pet, Kurilovec ni u kom slučaju nije ugrožen. Toga su svijesni i ljudi iz klupske Uprave, dopredsjednik Ivica Krmpotić ovako rezonira stanje.
– Za ovu sezonu nemamo velike ambicije, proljetni dio ove sezone bazirat ćemo na mlađim igračima, ponuditi im afirmaciju kroz utakmice. Igrački kadar je trenutno malo tanji, no kroz slijedećih desetak dana priključit će nam se dvojica-trojica igrača iz Gorice ili okolnih klubova.
Na priču se nadovezao i član Uprave Kurilovca Filip Gabelica.
– Htio bih se nadovezati na priče po kuloarima kako Gorica raskida suradnju sa Kurilovcem. Naša suradnja je i dalje postojana i tu nema nikakvih trzavica, njihovi treneri i igrači za koje oni smatraju da trebaju više igrati, a tamo se nisu nametnuli su kod nas. Interes Gorice i Kurilovca je obostrana suradnja. Kurilovec ima 26. siječnja skupštinu, tada ćemo izabrati prvog čovjeka kluba, to će biti domaći kurilovečki dečko, koji je u klubu godinama i odlično pozna situaciju.