Prijava

Vaša prijava

Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu i Samoboru nova sanitetska vozila


Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije dobio je 5 novih vozila za sanitetski prijevoz ukupne vrijednosti 1,3 milijuna kuna. Po jedno vozilo dobit će ispostave Zavoda u Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini i Dugom Selu, dok će dva vozila dobiti ispostava u Samoboru. Inače, riječ je o vozilima čija je nabava bila ugovorena u 2018. godini zajedno s 4 vozila hitne medicine koja su isporučena u srpnju 2018. godine.

Vozila Zavoda za hitnu medicinu godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara zbog posebnog geografskog položaja Zagrebačke županije, ali i činjenice da se svi pacijenti koji trebaju bolničku skrb voze u Zagreb jer Županija nema bolnicu na svom području.

15.01.2018. – Sveti Ivan Zelina – Nova sanitetska vozila Zavodu za hitnu medinu – foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

„Svako novo vozilo znači da jedno staro ide van iz našeg pogona. Upravo jedno takvo s 630.000 kilometara imamo ovdje u Zelini, istaknuo je ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik dodavši kako će se novim vozilima kvalitetnije i lakše obavljati posao, u ovom slučaju prijevoz pacijenata u ili iz bolnica, kako i prijevoz pacijenata na dijalizu.

Od 2014. godine do danas za potrebe Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije kupljeno je 47 vozila ukupne vrijednosti 14,6 milijuna kuna. „Nastavak ulaganja u nova vozila slijedi i u 2019. godini gdje smo u proračunu osigurali 2,5 milijuna kuna za nabavu 7 vozila – 4 za sanitetski prijevoz i 3 za hitnu medicinsku pomoć“, najavio je župan Stjepan Kožić.