Prijava

Vaša prijava

Trostruko više oboljelih od gripe, među “žrtvama” je i jedna beba…


Osvrnemo li se oko sebe ovih dana, teško je pronaći nekoga tko se uspio izvući od neke vrste prehlade, hunjavice, kašlja, temperature… Takvo je doba godine, ne pomaže previše ni varljivo vrijeme, a u svemu tome najgore su prošli oni koje je “dohvatila” gripa. Tjedan ranije zabilježeno je nešto više od 30 slučajeva gripe na velikogoričkom području, a u proteklih tjedana dana ta brojka prelazi stotinu. Lako je izračunati, riječ je o gotovo trostrukom porastu, što jasno govori da je sezona gripe u punom naletu.

Prema izvještajima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, najlošija je situacija u Dugom Selu, gdje se u posljednjih tjedana dana razboljelo čak 144 ljudi, a Velika Gorica u toj je kategoriji na drugome mjestu. Kao i inače, najviše su na udaru odrasli, skupina od 30 do 64 godine, koji se lakše i nose s ovom boleštinom, puno je nezgodnije kad se razbole djeca. Konkretno, u proteklih tjedan dana gripu je dobilo petero djece do četiri godine, ali i jedna beba.

Što se županije tiče, najbolje su prošli Ivanić Grad i Jastrebarsko, a odmah iza Gorice je Samobor, u kojem se razboljelo novih 95 pacijenata.