Prijava

Vaša prijava

Gorica bacila ‘petardu’ na Krško: Nindža i prijatelji zabili pet komada


Na golu Kahlina, u obrani Muhammed, Čagalj, Jovičić i Čabraja, u sredini Maloča i Marina, gore desno Šroler, u sredini Dvorneković, lijevo Atiemwen, a u vrhu napada Zwolinski… U takvom je izdanju Gorica istrčala protiv slovenskog prvoligaša Krškog, posljednjeplasirane momčadi na tablici tamošnjeg prvenstva. Ovo je društvo odigralo prvih 45 minuta na igralištu s umjetnom travom na našem stadionu, da bi u nastavku priliku dobilo čak 13 novih igrača. Ukupno njih 24 za pet komada u mreži gostiju.

Seriju je u 17. minuti otvorio Lukasz Zwolinski, u mrežu je proslijedio loptu koju mu je s desnog boka poslao u ovoj utakmici odlični Musa Muhammed. Već minutu potom bilo je 2-0, a ovoga puta glavni protagonisti bili su domaći dečki – Martin Šroler je lijepo prošao, poslao loptu u sredinu i strijelcu Matiji Dvornekoviću nije bilo teško ugurati je u mrežu.

Ista kombinacija radila je i u 30. minuti. U ovom slučaju Šroler je bio na lijevoj strani, ubacio u sredinu, a tamo je opet bio Dvorneković, popularni Nindža. Potegnuo je iz voleja i jako lijepo pogodio za 3-0. Imao je Dvorneković još nekoliko lijepih poteza, stalno opasan po golu… Na novoj je poziciji, odmah iza napadača, više ne uz desnu aut liniju, a to mu očito puno bolje odgovara. Više igrača treba istaknuti iz ove odlične predstave, bilo ih je puno raspoloženih, ali Nindža kao polušpica bio je prvo ime susreta.

– Pokušavamo, kombiniramo, za to i služe pripreme. Vjerujem da on to može odigrati – rekao je zadovoljni trener Sergej Jakirović, koji je nakon prvih 45 minuta na teren poslao potpuno novu jedanaestoricu.

U nastavak su tako krenuli golman Veriga, desni bek Mchedlishvili, stoperi Oboabona i Moro, lijevi bek Krizmanić, dva zadnja vezna Zenko i Žutić, trojka ispred njih u sastavu Matošević – Miya – Ramzy te Senegalac Cherif Ndiaye kao isturena špica. Prvi su zabili Slovenci, ali gol im je poništen zbog zaleđa, pa je umjesto toga u 59. minuti Ndiaye, koji je i dalje na probi, pogodio za 4-0. Lijepo se otarasio braniča, ušao u šesnaesterac i mirno pogodio za ogromnu prednost Gorice.

I ostalo je tako sve do same završnice, kad su Slovenci konačno uspjeli doći do gola Gorice. Smanjili su rezultat na 4-1 u 83. minuti, pa je Goričanima ostalo “popraviti dojam” nakon primljenoga gola. Učinili su to preko Dinka Matoševića, koji je u 89. minuti pobjegao obrani, zaobišao golmana i mirno poslao loptu u praznu mrežu. Budući da i njega smatramo domaćim igrače, jer godinama je već u Gorici, ispada da je ovo bila utakmica za domaće dečke. Od Šrolera i Dvornekovića sve do Matoševića… Iako, cijela je momčad zaslužila sve pohvale.

– Izgledali smo bolje nego u remiju s Lokomotivom, ali ima to veze i s terenom, jer danas smo igrali doma, na umjetnoj travi, kao i sa snagom protivnika, Krško ipak nije razina ‘lokosa’ – svjestan je trener Jakirović.

– Dečki su ispoštovali plan koji smo imali prije utakmice. Posljednjih dana na treninzima više radimo na taktici, to se i vidi na terenu, a uspjeli smo se i dobro rastrčati, razigrati. I pobijedili smo, prvi put nakon Rudeša još 9. studenog, što je jako važno. I zato moram biti zadovoljan – dodao je strateg Gorice.

Već u subotu slijedi nova pripremna utakmica, u 14.30 sati počinje ogled s Aluminijem, još jednim slovenskim prvoligašem. S tom razlikom što je Aluminij treća momčad prvenstva, a Krško deseta…