Prijava

Vaša prijava

Od veljače nove jeftinije karte u vozilima ZET-a


Žute karte od 15 kuna nakon pola godine, koliko su bile u opticaju, odlaze u povijest. Od 1. veljače u vozilima ZET-a trebale bi se moći kupiti nove jeftinije karte, od šest i deset kuna, no ne i one po četiri kune, objavio je Večernji.hr.

Nove karte su u izradi i dizajnom će se razlikovati od onih koje se mogu kupiti izvan vozila te će na njima će pisati ‘kupljena kod vozača’. Karta od šest kuna vrijedit će pola sata, baš kao i ona koja se izvan busa i tramvaja kupuje za četiri kune.

– Željeli smo da se smanji pritisak na vozače, a i da se putnicima iziđe u susret tako da i u vozilu ima karti svih cjenovnih kategorija – pojasnio je predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb Anto Jelić, koji je i prijedlog o vraćanju svih karti u buseve i tramvaje uputio upravi ZET-a, a i gradonačelniku Milanu Bandiću. Kako je Jelić jučer rekao, s njima je sve već dogovoreno te se čekaju samo potpisi pa bi već za dva tjedna Zagrepčanima trebale biti dostupne dvije nove kategorije karata.