Prijava

Vaša prijava

Optimist Žica: Proljeće je tradicionalno u Obrežu uspješnije nego jesen


Četvrtoligaš Dinama iz Odranskog Obreža startao je s pripremama u nedjelju (20. siječnja) u 10 sati na SRC Krčevine u Odranskom Obrežu. Sportski direktor kluba Darko Janječić Žica javio se u svojem prepoznatljivom profesionalnom, pravovremenom i predanom stilu. Takvog smo ga i upoznali dok je u Udarniku i Kurilovcu bio glavni režiser povijesnih rezultata. Već po običaju, u prilogu je stigao popis igrača, telefonski imenik, raspored pripremnih utakmica i plan priprema. Tako se to radi, bravo majstore.

Zlatko Šoštarec, Tomislav Fabijanec, Marko Vlašec, Nenad Janječić, Darko Janječić, Davor Hrošć i Tomo Pršir

– Naš superiskusni trener i strateg Stjepan Bašić na raspolaganju ima starosjedioce iz prošle godine, vratare Sučića i Turčića, te igrače u polju Dejaka, Ostojića, Janječića, Stojića, Gašparovića, Batinića, Lekića, Karlovića, Grdenića, Ladovića, Šoštarca, Grgića, Celićeka, Cimešu i Savičića. Prvoj momčadi priključen je vrlo nadareni junior Ivan Fabijanec te novopridošla velika pojačanja, napadač Nikola Brajko pristigao iz Kurilovca, lijevi bočni Karlo Rebernjak iz Dubrave i plemeniti vezni Hrvoje Šikić iz Save Strmec Samoborski. Pregovaramo s još jednim prvoligaškim igračem i ako taj transfer okončamo, trener Stjepan Bašić imat će slatke brige oko sastava. Tu je još i mladi Dominik Kovačić iz NK Stupnika koji će se pokušati kroz pripreme nametnuti. Iz kluba su otišli Petković, Pralas i Cerovski – uvodno je otkrio novosti legendarni nogometni zaljubljenik Darko Janječić.

Dinamo Odranski Obrež prije prvog treninga

Jesensku dionicu u vrlo kvalitetnoj 4. HNL središta Zagreb dinamovci iz turopoljskog Obreža završili su na osmome mjestu u ligi sa 16 klubova, iza Vrapča, Gaja Mače, Mladosti Petrinje, Bistre, Segeste, Zeline i susjedne Odre, a ispred negdašnjeg prvoligaša Karlovca, Mladosti iz Zaboka, Moslavine iz Kutine…

– Kao sportski direktor nisam zadovoljan osmim mjestom na kraju jesenske dionice jer cilj nam je bio plasman među prvih pet momčadi. Nekakav alibi ili opravdanje za jesenski rezultatski podbačaj može stajati u činjenici da je minulog ljeta došao novi trener i puno novih igrača, a potrebno je ipak duže vrijeme da se momčad upozna i uigra. U prvom dijelu prvenstva imali smo i dosta ozljeda, i to glavnih igrača, nosioca igre Stojića, Batinića, Lekića, Ostojića. Naš mladi prvotimac Karlović imao je prometnu nesreću, tako da nije odigrao ni minute. Mala je utjeha i nada da po tradiciji uvijek u proljeće igramo bolje. Moramo se dobro pripremiti, a cilj nam ostaje isti i mislim da ova momčad plasman među prvih pet bez problema može ostvariti – vječiti optimist ostaje popularni Žica, kako ga smiju zvati samo prijatelji

– Od jadikovki nema ništa, već glave skupa i na posao, pa će na proljeće opet biti pravi Dinamo; razigran, čvrst, efikasan i puno atraktivniji. Tomo Pršir, Martin Pršir, Davor Hrošć, Zlatko Šoštarec, Tomislav Fabijanec, Marko Vlašec, Nenad Janječić, Jurica Gršetić i ostali također vrijedni ljudi iz Uprave daju maksimum pa igračima ničega ne fali. Naša momčad na čelu s trenerom Bašićem ima apsolutnu podršku, a nadamo se da će nam to igrači na terenu vratiti željenim rezultatima. Svi oni od reda su kvalitetni dečki koji nisu zaboravili igrati nogomet i vjerujemo da će na proljeće pokazati svoje pravo lice. Moram naglasiti da je atmosfera u klubu i oko kluba vrhunska, pa i u toj činjenici vidimo svijetlu perspektivu – zaključio je Darko Janječić.

Marko Cimeša, jesenas prvi strijelac Dinama

Janječić i trener Bašić isplanirali su gotovo profesionalan ritam treniranja, a dogovorene su i test utakmice kontra Dugog Sela (30. siječnja), Save (2. veljače), Hrvatskog dragovoljca (9.veljače), Kupinca (13. veljače), Jaruna (16. veljače), Brezovice (20. veljače) i Stupnika (23. veljače). Ništa, na kraju tek sretno plavi iz Obreža, pa da sretan bude i sportski direktor Darko Janječić Žica. Danas je sve manje takvih istinskih zaljubljenika i nogometnih romantika. Usuđujemo se reći, osim Žice u Turopolju je još samo jedan, onaj koji trenutno živi i slavi svoje prvoligaške dane i po tome je teško dostižan.