Prijava

Vaša prijava

Turovci uživali na zimovanju u Bijelniku


Gorički skauti početkom siječnja boravili su Bijelniku, 15 kilometara udaljenom od Petrinje. S kolegama iz Petrinje i Siska proveli su zimovanje u kršćanskom kampu Riječ života. U prvoj smjeni bilo je 45 Turovaca, među kojima devetero brđana koji su brinuli o prehrani, grijanju i provedbi programa, te 16 izviđača iz Petrinje i 15 iz Siska, a u drugoj 29 izviđača i brđana iz Velike Gorice.

– Našlo se dovoljno vremena i za planinarski pohod do obližnje pećine, zabavu, društvene igre u prostoriji i igre na otvorenom, pripremu skečeva koje su poletarci i izviđači izvodili u okviru večernjeg zabavnog programa. Uživali smo i u kvizovima te staroj i uvijek jednako izazovnoj igri Država-grad-selo, koja nam je ukrala sate vremena – rekao je Alen Konjević, predsjednik Turopoljske udruge skauta ‘Tur’.

Foto: http://io-tur.hr

Mladi skauti imali su priliku okušati se u pripremi kolača i voćnih salata, a bile su im organizirane radionice poput zumbe i grupnih plesova, pisanja šifriranih poruka, šivanja, izrade kapica od vune te slaganja majica i košulja.

– Najzanimljivijim izazovom pokazao se zadatak upoznavanja naselja Bijelnik i stanovnika u njemu. Izviđači, podijeljeni u manje grupe, razmilili su se selom te su razgovarali sa stanovnicima, uglavnom starijim osobama, koje su ih rado primile u svoju kuću, počastile sokom, keksima i kolačima te su im ispričale svoje životne priče i sjećanja na dane mladosti. Što su doznali patrole su predstavile na večernjem druženju – dodao je Konjević.

Foto: http://io-tur.hr