Prijava

Vaša prijava

Postani sudac! Otvorene prijave na tečaj za nogometne suce i sutkinje


Na terenima na kojima HNK Gorica stvara igrače, igru i trenere od 7. veljače dva će se tjedna stvarati – suci. Seminar za suce početnike trajat će dva tjedna, od ponedjeljka do petka, a predavači će biti savezni instruktori te bivši i sadašnji prvoligaški suci Dalibor Meić, Jurica Mihalj, Bojan Zobenica, Zlatko Petrac i Lada Rojc, koji će pokušati usaditi osnove sudačkog poziva nekim novim klincima. I klinkama, naravno, jer poziv je otvoren i za suce i za sutkinje.

– Suđenje je prekrasan posao, koji omogućuje mladima puno toga u socijalnom smislu. Upoznaš puno ljudi, puno sredina, a kroz suđenje i ostaješ u sportu. Uz to se, naravno, može nešto i zaraditi, što također nije nevažno. Za bivše igrače, za sve one koji vole sport, ovo je prava prilika – kazao je predsjednik komisije nogometnih sudaca Zagrebačke županije Dalibor Meić.

Poziv se odnosi na sve zainteresirane iz cijele županije, od 15 do 35 godina, a javiti se mogu u Nogometni savez Velike Gorice, na broj 6265-237, izravno tajniku sudačke organizacije Danijelu Rožiću (098 1717 142) ili na e-mail tajnik@nsvg.hr. Prijaviti se može do 6. veljače.

– Za početak idemo sa osnovnim dijelom, s upoznavanje s pravilima nogometne igre, a nakon toga slijedi praktični dio, suđenje utakmica najmlađih uzrasta. Na kraju će biti završni ispit, kojeg čine pismeni, usmeni i praktični dio, nakon čega polaznici stječu zvanje nogometni sudac – objasnio je Meić.

Ovakav tečaj održan je i prošle godine, kad se prijavilo 30 sudaca, od čega je najveći dio i ostao u suđenju. Ako se vidite u tome, ako se možete zamisliti kako dijelite nogometnu pravdu, ovo je šansa za vas…