Prijava

Vaša prijava

Jednom vizionaru ispunile su se sve vizije… Ili ima toga još?


Vijest dana je potpis nogometaša Iyayi Atiemwena za Dinamo, a HNK Gorica dobiva tri milijuna eura! Senzacionalan transfer odmah je asocijacija na čovjeka koji je najzaslužniji što je nogometna Velika Gorica u fokusu zanimanja nacije koja je prije samo pola godine tako veličanstveno proslavila finale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Listajući vlastitu arhivu naišli smo na tekst o Nenadu Črnko, jer o njemu se radi, objavljen 8. kolovoza 2005. godine. Črnko je tada imao 41 godinu i bio je na čelu sportskog društva Polet iz Buševca, osnovanog 1934. godine. U Sportskom društvu Polet djelovali su tada nogometaši u Jedinstvenoj županijskoj ligi, šahistice prvoligašice, šahisti prvoligaši, Konjički klub Buševec 2003. te informatički klub Polet INFO. Već tada u razgovoru s Črnkom mogao se osjetiti nevjerojatan entuzijazam, ali i vizionarstvo čovjeka koji se u narednih 13 godina popeo, stepenicu po stepenicu, do samog vrha sporta najpopularnijeg u Hrvatskoj, ali i svijetu.

Elaborirati Črnkov put nema potrebe jer je poznat svima koji prate nogomet. Nenad Črnko je danas predsjednik profesionalnog nogometnog kluba HNK Gorice koja je hit u Hrvatskoj, predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza…. Moglo bi se još nabrajati, ali nema potrebe. Može se samo skinuti šešir i nakloniti do poda čovjeku koji se u proteklih 13 godina probijao kroz trnje ne mareći za znoj, krv i suze da bi uspio stići na vrh. Uspio je Črnko u svojim vizijama realizirati životno djelo i afirmirati turopoljski nogomet.

Nogomet je u svijetu danas biznis, razumio je Črnko to još davno prije, i to su činjenice. Sve ostalo su priče za malu djecu i romantika od koje se ne živi. Zbog toga Nenad Črnko zaslužuje čestitke i priznanja. I na kraju pitanje. Je li Neno stigao do svojeg vrhunca? Ne bismo se baš kladili…