Prijava

Vaša prijava

Grabar-Kitarović: ‘Inovacije, znanje, iskustvo i tehnologija su budućnost modernog društva’


Nakon sastanka s gradonačelnicima gradova Velike Gorice i Jastrebarskog te s načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pokupsko, Krašić, Pisarovina, Klinča Sela i Žumberak, uručena su i dva darovna ugovora državnog zemljišta u Donjoj Bistri i Svetoj Nedelji. Ministar državne imovine Goran Marić uručio ih je županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću i gradonačelniku Dariju Zurovcu. Na sastanku je dogovoreno da se darovnim ugovorom Velikoj Gorici da državno zemljište na kojem je izgrađen dio Distributivnog centra u Rakitovcu.

– Ovo su bili izrazito konstruktivni razgovori o tome kako unaprijediti život u ovom dijelu Hrvatske, odnosno u našoj Velikoj Gorici. Danas smo svjedočili dodijeli državnog zemljišta na području Zagrebačke županije jedinicama lokalne samouprave, potrebnog za razvoj tih općina. U narednih desetak dana trebao bi se realizirati i darovni ugovor Velikoj Gorici. Država će Velikoj Gorici darovati zemlju na kojoj je izgrađen dio Distributivnog centra u Rakitovcu. Zemljište na kojem imamo sada samo pravo građenja, uskoro će prijeći u vlasništvo Grada Velike Gorice – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

24.01.2019. Velika Gorica – Posjet predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Zadovoljan posjetom i razgovorima s predsjednicom Republike Hrvatske bio je i župan Stjepan Kožić.

– Mogu reći da smo izuzetno zadovoljni odlukom o dodjeli državne imovine Zagrebačkoj županiji za izgradnju buduće Specijalne dječje bolnice za kronične bolesti u Donjoj Bistri. Sada su stvoreni uvjeti da idemo u projektiranje, a dok projekti budu gotovi pokušat ćemo napraviti financijsku konstrukciju , kako bi izgradnja počela. Raduje nas i darivanje zemlje za izgradnju poduzetničke zone u Svetoj Nedelji. Time će se stvoriti preduvjeti za otvaranje provodnih pogona i zapošljavanje u tom kraju. Velika Gorica također će dobiti u vlasništvo državnu zemlju za svoju poduzetničku zonu, što će omogućiti početak provedbe treće faze tog projekta – istaknuo je župan.

24.01.2019. Velika Gorica – Posjet predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Predsjednica je pozdravila projekt izgradnje buduće Specijalne dječje bolnice za kronične bolesti u Donjoj Bistri, kao i izgradnju poduzetničke zone u Svetoj Nedelji u kojoj će svoje nove poslovne prostore imati i tvrtka Rimac Automobili.

– Koliko god sam ranije bila kritična prema tome kako se upravlja državnom imovinom, toliko bi sada htjela zahvaliti ministru Mariću na njegovom zalaganju i trudu da se ubrza postupak predaje državne imovine na jedinice lokalne samouprave. Ohrabrujem vas da nastavite rješavati sva ona pitanja koja su ostala otvorena u ovoj županiji i drugim dijelovima Hrvatske, vezana uz nekretnine u vlasništvu države koje bi jedinice lokalne i regionalne samouprave mogle iskoristiti za svoj razvoj, ali i razvoj cijele zemlje. Inovacije, znanje, iskustvo i tehnologija su budućnost modernog društva – poručila je predsjednica.

24.01.2019. Velika Gorica – Posjet predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr