Prijava

Vaša prijava

U Goricu dolazi dašak Himalaje: Putopisni spektakl za kraj jedne trilogije


Knjigom “Nebo puno Himalaje” Darko Berljak zaključuje trilogiju inspiriranu svojim dugogodišnjim odlascima u Nepal i Tibet, započetu  “Dodirima neba”  i “Ključevima neba”. Inspiriran svojim tridesetogodišnjim iskustvom odlaska na Himalaju, gdje je bilo uspona i padova, ljepših i ružnijih trenutaka. istaknuti  alpinist, praktičar, pripadnik Hrvatske gorske službe spašavanja, predavač i promotor, ali i pisac Berljak kroz svoje predavanje u gradskoj vijećnici POU-a pokušat će nam dočarati sve ljepote Himalaje.

U ovoj višeslojnoj knjizi autor govori o odnosu s udaljenim i mističnim krajevima u kojima je boravio, ponajviše kao vođa himalajskih alpinističkih ekspedicija. “Nebo puno Himalaje” nije samo knjiga o ekspedicijama već i svjedočanstvo o promjenama koje su se dogodile u tim krajevima i utjecaju koji su one imale na tamošnje stanovništvo, kao i na samog autora i njegove brojne suputnike, s kojima je posjećivao taj dio svijeta.

Darko Berljak rođen je 1950. u Zagrebu, gdje je diplomirao planinarski turizam na Ekonomskom fakultetu. Vodio je dvadesetak alpinističkih ekspedicija u Africi, Australiji i Tasmaniji, Južnoj Americi i Aziji, a bio je i vođa hrvatskih ženskih ekspedicija na Cho Oyu i Mt. Everest. Nositelj je brojnih odlikovanja, a ekspedicije koje je vodio dobile su niz državnih i gradskih priznanja.

Predavanje popraćeno video projekcijom i predstavljanje knjige održati će se u utorak , 29.1. s početkom u 19 sati u vijećnici POU.


Odbojkaši prvi