Prijava

Vaša prijava

FOTO Fuji nastavlja po svome: Oduševili i čelnicu Europske judo federacije


Iz dana u dan, iz treninga u trening, iz akcije u akciju, društvo iz Fujija, goričkog judo kluba za osobe s invaliditetom, nastavlja oduševljavati i impresionirati. Goričani već odavno znaju puno o Marini Drašković i njezinim suradnicima, o način na koji Fuji surađuje s judo klubom Pinky, ali i o kompletnom djelovanju ovoga kluba, ali Fuji je odavno prerastao lokalne okvire. Čak i na nacionalnoj razini ova je priča prepoznata i izaziva oduševljenje, a u posljednje vrijeme o njoj se sve više zna i u Europi. Nakon nagrade u Bruxellesu, koja je stigla krajem prošle godine, sad je došao i trenutak da važni ljudi europskog juda dođu iz prve ruke vidjeti što se to događa u Velikoj Gorici.

“Na treningu su nas posjetile Jane Bridge, dopredsjednica Europske judo unije, i Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza. Prikazali smo im svoj program juda za osobe s cerebralnom paralizom te pobliže upoznali s radom kluba, organizacijom treninga i onim najbitnijm, inkluzijom koju smo ostvarili s Judo klub Pinky Velika Gorica. Obje gošće bile su impresionirane razinom juda koja se provodi u klubu, kao i odličnom suradnjom s Pinky ekipom. Vjerujemo da je ovo naš prvi korak do međunarodne judo scene!”, objavili su iz Fujija.

Lako je povjerovati da će tako doista i biti, a kao uspomena na ovo druženje ostat će i sjajne fotografije koje je snimio Tino Marić…