Prijava

Vaša prijava

Remi za početak i kraj: Gorica nadigrala Olimpiju, stative uzele pobjedu


Počelo je remijem s Lokomotivom (1-1), nastavljeno je pobjedama protiv slovenskih prvoligaša Krškog (5-1) i Aluminija (3-1), zatim su padali i Sesvete (3-0) te mađarski Budafoki (4-2), a završilo s remijem s ljubljanskom Olimpijom (1-1), drugom momčadi slovenskog prvenstva. Tako je nekako izgledao pripremni period nogometaša Gorice, koji će završiti tjednom u Medulinu.

– Zadovoljan sam odrađenim, moram biti. Napravili smo sve što je planirano, uspjeli smo u tome iako smo ostali na kontinentu sve do ove završne faze, a nije nas zaustavio čak ni snijeg. Ljudi iz kluba na vrijeme su reagirali, pa smo mogli odigrati planirane dvije utakmice unatoč tome što je snijeg zatrpao Veliku Goricu – rekao je trener Sergej Jakirović nakon remija protiv Olimpije.

Igralo se u Čatežu, a Gorica je istrčala u sastavu koji bi, uz manje promjene, mogao biti i sastav koji će istrčati sljedeće nedjelje na Rujevici, na otvaranju prvenstvnog proljeća. Na golu je bio Kahlina, u obrani Mtchedlishvili, Čagalj, Jovičić i Čabraja, ispred njih Marina i Suk, a naprijed desno Šroler, u sredini Dvorneković i lijevo Lovrić. U vrhu napada, naravno, bio je Zwolinski. S klupe su šansu čekali i dočekali još Branescu, Krizmanić, Žutić, Miya, Oboabona, Maloča i Cherif, a takva momčad bila je u stanju, možemo to reći bez ikakve dvojbe, nadigrati Olimpiju.

– Imali smo pet šansi koje nismo iskoristili, u većini njih trebalo je samo postaviti nogu i zabiti, a pogodili smo i dvije stative. Kod 0-0 okvir je pogodio Lovrić, kod 1-1 Maloča… Da, možemo reći da smo pokazali više, iako je Olimpija na trenutke preuzimala posjed lopte. Međutim, sve je to bilo jalovo, bez prave šanse – prepričao je Jakirović.

Nakon što je Lovrić pogodio stativu – što je njegovo područje, budući da je jesenas četiri puta pogađao prečku ili stativu – Gorica je povela početkom nastavka preko Matije Dvornekovića, po mnogim procjenama ponajbolji igrač Gorice u ovim pripremama. Ponovno je igrao na poziciji polušpice, iza leđa Zwolinskog, a ta mu uloga očito odgovara puno bolje nego ona na desnom krilu, gdje je proveo prvi dio prvenstva. Ljubljančani su izjednačili u 68. minuti, udarcem s ruba šesnaesterca, praktički iz jedine svoje opasne situacije…

Gorička ekspedicija nakon utakmice se vratila kući, kratko će se odmoriti, a zatim u ponedjeljak ujutro krenuti prema Medulinu. U Istri će ostati sve do subote, kad će se preseliti u Opatiji, gdje će dočekati susret protiv Rijeke u nedjelju u 17.30 sati.

– Sad je pred nama ono završno ‘glancanje’ forme, radit ćemo na detaljima i pokušati dočekati početak prvenstva u najboljem mogućem stanju. Čekamo i neke nove igrače, očekujem da ćemo dobiti dvojicu koja će nam pomoći u igri prema naprijed, ali već i ovo trenutno stanje me čini zadovoljnim. Puno se bolje poznajemo nego ljetos, kad smo tek kretali, postoje i neki automatizmi u igri, no tek ćemo vidjeti kako će sve to skupa izgledati kad utakmice krenu. Većina klubova ostala je bez najboljih igrača, pa tako i mi, ali bit ćemo spremni – uvjerava Jakirović.

I treba mu vjerovati, puno je već puta dokazao da zna što radi. Budu li još i najavljena pojačanja ono što se od njih očekuje, moglo bi nas čekati lijepo i ugodno proljeće…