Prijava

Vaša prijava

Gorički maratonci otvorili sezonu na Velesajmu i nadmašili sami sebe


Aktivan vikend je iza članova Maraton kluba Velika Gorica, u dva dana odradili su dva natjecanja, a rezime kaže da su naši trkači u četiri navrata postavljali osobne rekorde. U prijevodu, bio je ovo, koliko aktivan, toliko i uspješan vikend.

U subotu je bilo juniorsko prvenstvo Hrvatske, trčalo se u dvorani na zagrebačkom Velesajmu, a jedina gorička predstavnica bila je Nina Vuković, koja je nastupila u utrci na 800 metara. Istrčala je tu dionicu u vremenu 2:19.98, što je njezin novi osobni rekord. Kad je riječ o ukupnom poretku, bilo je to dovoljno za četvrto mjesto, pobjedničko postolje Nini je izmaknulo za dlaku…

Dan poslije, u nedjelju, u istoj se dvorani drčala prva utrka na pet kilometara u serijalu Zagreb 5×5. Nastupilo je petero Goričana, a najviše uspjeha imao je Bruno Škrinjarić, koji je u tih 5000 metara istrčao za 16:38 minuta, što je njegov osobni rekord, ali i vrijeme koje mu je donijelo šesto mjesto u ukupnom poretku. Naš Martin Pečnik u istoj je utrci imao vrijeme 18:37, što ga u ukupnom poretku svrstava na 17. mjesto, a u kategoriji M35 kroz cilj je prošao kao peti.

Trčale su i tri djevojke, od kojih je najuspješnija bila Sanja Klarin, koja je s vremenom 23:46 izborila 15. mjesto u ukupnom poretku te 11. mjesto među seniorkama. I Sanja je ovom utrkom došla do svog novog osobnog rekorda, što je zapravo bilo i najvažnije u svemu ovome. Anita Sever bila je 19. ukupno i četvrta u kategoriji Ž35 s vremenom 24:15, dok je Lana Pečnik istrčala pet kilometara za 24:22 minute i osvojila 20. mjesto u ukupnom poretku i peto u kategoriji Ž35.

Kad se sve zbroji i oduzme, ulazak u novu sezonu za Maraton klub Veliku Goricu donio je puno uspjeha i dobrih vijesti, koje mogu poslužiti kao odlična najava za sve ono što ih čeka u 2019. godini.


Uspješan vikend u Zagrebu za atletičare MK Velika Gorica