Prijava

Vaša prijava

U toplije krajeve: Gorica otputovala u Medulin ‘glancati’ formu za Rijeku


Prošla su 44 dana od onih 2-2 protiv Lokomotive u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva, već jutro poslije nogometaši Gorice raspršili su se po svijetu, otišli na odmor, pa se 5. siječnja opet okupili i krenuli raditi dalje. U zajednička tri tjedna i dva dana odradili su šest pripremnih utakmica, upisali četiri pobjede i dva remija, dobili Cherifa i izgubili Belog, a sad je vrijeme za završno dotjerivanje forme. I odlazak od kuće. U ponedjeljak ujutro bijeli autobus je došao na Gradski stadion, igrači, stožer i ostatak ekipe su se ukrcali i krenuli za Medulin.

– Dosad smo odradili sve planirano, iako smo ostali doma. Vrijeme nas je poslužilo, a čak i kad je pao snijeg, ljudi iz kluba su reagirali i omogućili nam da normalno nastavimo raditi. No dobro će nam doći ovih nekoliko dana u Medulinu, u nešto boljim vremenskim uvjetima idemo raditi na posljednjim detaljima uoči nastavka prvenstva – rekao je trener Sergej Jakirović.

Dugo se kombiniralo s tim Medulinom, zajednička želja bila je da se momčad makne od svakodnevnice i u potpunom miru pripremi za gostovanje kod Rijeke na Rujevici, ali i sve ono što slijedi nakon toga. Pokušavalo se u svemu tome ostati racionalan, gledalo se i u vremensku prognozu, procijenjivalo isplati li se uopće odlaziti negdje ako uvjeti ne budu idealni… I na kraju je stigao zaključak da se ipak isplati.

U Velikoj Gorici će, naime, u utorak, srijedu i četvrtak temperatura biti samo malo iznad nule, dok će u ovom istarskom gradiću biti nekih sedam, osam stupnjeva toplije. I toliko ugodnije. U petak će zatopliti, u Gorici do nekih osam stupnjeva, a u Medulinu na gotovo proljetnih 12. I, što nije nevažno, u Istri je za petak najavljena kiša. Koja će padati i u subotu, ali i nedjelju, u terminu utakmice protiv Rijeke. Dakle, bit će vremena i za prilagodbu na uvjete kakvi Goričane čekaju u prvom proljetnom kolu. Ionako brz teren na Rujevici kiša će učiniti još bržim, nije loše odraditi poneki trening u takvim uvjetima i u danima uoči utakmice…

U Medulinu bi se momčadi, bude li sve po planu, mogao priključiti i barem jedan novi igrač. Očekuje se zasad neimenovani Rumunj, ofenzivni veznjak s kojim se pregovara već neko vrijeme, no sad je već sasvim jasno da taj igrač gotovo sigurno neće biti u konkurenciji za start proljeća… S njim ili bez njega, gorička ekspedicija u subotu će se preseliti u Opatiju, gdje će prenoćiti i dočekati utakmicu na Rujevici u nedjelju u 17.30 sati.